Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves ahogy a nagymamám készítette

Gombaleves ahogy a nagymamám készítette
Gombaleves ahogy a nagymamám készítette
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyim receptje. Kedvenc gombalevesem.

hozzávalók / 4 adag

leves

galuska

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A gombát megpucoljuk, és felkockázzuk.
  2. 1,5 liter vízben feltesszük főni. 30 percig főzzük. Közben a galuskát előkészíthetjük, és megpucoljuk, felaprítjuk a petrezselyem, majd a zellerzöld leveleit.
  3. Hozzáadjuk a rántást. Sózzuk.
  4. Beletesszük a felaprított petrezselymet és zellerleveleket. Kb. 10 percig, néha megkeverjük, és főzzük.
  5. Kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát.
  6. Amikor a galuskák feljönnek a tetejére, akkor kész.
  7. Tejföllel tálaljuk.

Rántás

  1. Egy kis edényben, kis lángon felmelegítünk egy kis olajat.
  2. Beleteszünk 1-2 kanál lisztet, és folyamatosan kevergetjük, amíg be nem barnul egy kicsit.
  3. Ha barnul a rántás, akkor levesszük a tűzről, egy kis vizet adunk hozzá, elkeverjük, és keverés közben a levesbe öntjük.
  4. (Ha csomós lenne, akkor egy fém szűrőn keresztül mossuk a levesbe.)

Galuska

  1. Felverjük a tojást, egy késhegynyi sót és egy diónyi vajat adunk hozzá. Elkeverjük, és hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, majd egy kevés (néhány ek) vizet.
  2. Homogén állagúvá keverjük.
  3. A cél, hogy kanállal apró darabokat szaggassunk belőle. Ha szükséges, adunk hozzá még vizet, illetve ha túl híg, folyós állagú, akkor adjunk hozzá még lisztet.
  4. Pihentetjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 18 515
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

eragal

Mióta szakács: 2014.08.30.
43 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombaleves galuskával, gombaleves rántással, gombaleves galuska levesbetéttel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

263
csiperkegomba 500 g
víz 1.5 l
finomliszt 2 púpozott ek
napraforgó olaj 3 ek
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 15 db
2 ek
tejföl 6 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
vaj 1 tk
finomliszt 4 evőkanál
víz 5 evőkanál