Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves egyszerűen Morzsa módra

Gombaleves egyszerűen Morzsa módra
Gombaleves egyszerűen Morzsa módra
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem találtam itt olyan gombalevest, amit szívesen megfőztem volna, így elkészítettem a saját ízlésem szerint, na és persze, ahogy régen megtanultam. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kezdőknek, haladóknak, vérprofiknak... Mindenkinek! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, mossuk. A répákat vékony karikákra vágjuk, a hagymát félbe szeljük. A gombát, torzsáját is felhasználva felszeleteljük karikázva.
  2. Olajon a répákat fedő alatt, néha átkeverve dinszteljük 10-15 percig, majd hozzáadjuk a hagymát. Így is dinszteljük kb. 5 percig, majd a felszeletelt gombát is hozzákeverjük egy csipet sóval. Dinsztelünk kis/közepes hőfokon, amíg a gomba elkezd összeesni. Borsot és fűszerpaprikát (pirospaprikát) szórunk rá, és megkevergetjük.
  3. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel a zöldségeket, beledobjuk a leveskockát, ízlés szerint még sót, illetve ételízesítőt. Fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket.
  4. Közben megfőzzük a leveshez a tésztát (nem muszáj csigatésztát, lehet másféle is, vagy időmilliomosok szaggathatnak galuskát).
  5. Egy csokor petrezselymet dobjunk a tetejére főzés végén.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 827
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombaleves, zöldséges gombaleves, egyszerű gombaleves, egyszerű leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

104
napraforgó olaj 1 teáskanál
csiperkegomba 20 dkg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 csipet
leveskocka 1 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
csigatészta 5 dkg
víz 1.5 l