Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves galuskával

Gombaleves galuskával
Gombaleves galuskával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén egy olyan leves, amit nagyon szeretek a téli hidegben elkészíteni és enni, mert nagyon jól felmelegít. Hogy csavar is legyen benne, galuskát teszünk a gombalevesbe. 

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymát felaprítjuk, olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a már felszeletelt csiperkegombát. Addig dinszteljük, amíg a gomba levet nem ereszt (3-4 perc).
  2. Lehúzzuk a tűzről, és liszttel ízlés szerint sűrítjük. Visszarakjuk a tűzre, és 1 perc állandó kevergetés után felöntjük alaplével vagy vízzel.
  3. A tojásból galuskát készítünk annyi liszttel, amennyit felvesz.
  4. A tésztát beleszaggatjuk a levesbe, majd hagyjuk még néhány percig forrni, aztán elzárjuk.
  5. Beleszórjuk a frissen összevágott petrezselyemzöldet, és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 437
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombaleves, galuskás gombaleves, gombaleves galuska levesbetéttel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

231
lila hagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
csiperkegomba 500 g
finomliszt 2 evőkanál
alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg