Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves Halloween-ra

Gombaleves Halloween-ra
Gombaleves Halloween-ra
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halloween van.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldséget és felkarikázzuk, kacsazsíron megdinszteljük.
  2. A gombát legalább 3-4 mm vastagra szeleteljük (ne csak illúzió legyen a levesben), majd ezt is megpirítjuk, hozzáadjuk a Piros aranyat.
  3. Felöntjük húsalaplével és megfőzzük.
  4. A tejfölt összkeverjük 2 ek liszttel, aztán kevés levessel felengedjük azt, majd a levesbe keverjük, petrezselyemzöldet szórunk rá.
  5. A nokedlit is a levesbe szaggatjuk és már készen is van.
  6. Egy gombát piros ételfestékbe mártjuk. Kevés marcipánmasszából pöttyöket formázunk rá. Nem muszáj elfogyasztani, de ha valaki bevállalós, lehet még kígyót, békát is mellé helyezni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 448
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gombaleves, tejfölös gombaleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

volfi
volfi / volfi Mon, 2011-11-07 13:58

Ha már sós étel, lehetne majonézpöttyöket tenni a "galócá"-ra

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2011-11-08 18:16

Jogos, de nem szeretem a majonézt,- de talán a tejföl jó lenne, hiszen az van a levesben is. Kicsit elkapkodtam, mert közben édeset sütöttem. Innen a marcipán golyó. Üdv: Évi néni

volfi
volfi / volfi Wed, 2011-11-09 20:06

A tejföl meg egyenesen szuper a gombához. :) És bocs, hogy így beleszóltam, csak hirtelen nagyon megütköztem a marcipándíszen a levesben. Amúgy nem vagyok ellensége az édes-sós párosításnak, még az sem kizárt, hogy finom együtt.... Finom volt? X)

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-11-07 13:34

Végre valami eredeti halloween-i ötlet! A pókhálókról, boszorkányujjakról, szellemekről meg koponyákról a szakközépiskolai bolondok napjai jutottak eszembe, amikor is mindenki kisdobosnak meg úttörőnek öltözött és azt hitték kollektíven egész osztályközösségek, hogy ők most rendkívül viccesek. Fantáziából buktak. Nem úgy, mint ez az ötlet, ami viszont szerintem csillagos ötös!
Üdv
Tímea

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2011-11-08 18:13

Köszönöm szépen. Még akartam volna ezt-azt rátenni, de elfelejtettem és közben felfaltam a levest.
Üdv: Évi néni

340
fehérrépa 1 nagy db
sárgarépa 2 nagy db
gomba 40 dkg
kacsazsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 1 kk
szárnyas alaplé 2 l
petrezselyem 1 csokor
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
paprikakrém 1 teáskanál
ételfesték 2 csepp
marcipán 3 dkg
tojás 1 db
finomliszt 20 dkg