Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves Márti konyhájából

Gombaleves Márti konyhájából
Gombaleves Márti konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom kedvenc levese, gyakran készítem. Néha zöldséggel is szaporítom, ha nincs elég gomba, de így az igazi.

hozzávalók / 4 adag

leves

nokedli

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a gombákat, folyó víznél lemossuk (nem áztatjuk), a szárított gombát szintén megmossuk, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. A szárított gombát legalább egy órával előbb áztassuk be, és a levét ne öntsük ki.
  2. A gombákat daraboljuk tetszőleges nagyságúra, a vöröshagymát kockázzuk apróra. Egy evőkanál olajon pároljuk a hagymát üvegesre, szórjunk rá egy evőkanál lisztet, pirítsuk együtt egy percet, tegyük rá a fűszerpaprikát, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest akarunk készíteni (4 főre kb. 12 dl). Ne feledkezzünk meg az áztatóléről sem. Tegyük bele a feldarabolt gombát, sót, borsot, és főzzük kb. fél órát.
  3. Keverjük ki egy tojással, csipet sóval és a liszttel a nokedlitésztát.
  4. Amikor a gomba elkészült, főzzük bele a nokedlit (én az evőkanál hosszabb oldalával szaggatom a hosszúkás nokedliket), ha feljött a leves tetejére a nokedli, már kész is. Szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel, és tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 451
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

219
napraforgó olaj 1 ek
szárított gomba 20 g
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.2 l
tejföl 4 ek
finomliszt 4 púpozott ek
tojás 1 db
1 csipet