Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves petrezselymes vajgaluskával

Gombaleves petrezselymes vajgaluskával
Gombaleves petrezselymes vajgaluskával
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom gombalevest kért ebédre, de nem szereti a krémlevest, így kerestem valami egyszerű verziót, amihez nem kell húslevest sem főzni. Nagyon ízlett a családnak!

hozzávalók / 6 adag

Leveshez

Vajgaluskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát és a zöldséget megtisztítjuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk.
  2. Egy edénybe olajat öntünk, kb. 2-3 evőkanálnyit, és elkezdjük párolni a hagymát. Kb. 3-4 perc után hozzáadjuk a zöldséget, majd a gombát is, együtt pároljuk. Eközben ízlés szerint beízesítjük, beletesszük a pirospaprikát, és felöntjük vízzel (vagy leveslével, ha van).
  3. Beledobjuk a paprikát és a paradicsomot, és készre főzzük.
  4. Ha elkészült, kivesszük belőle a paradicsomot, paprikát, és beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  5. Végül a tejfölt kikeverjük a liszttel, belemerünk egy szedőkanállal a forró levesből, és folytonos kevergetés mellett beleöntjük a levesbe. Felforraljuk, és beletesszük a galuskát, addig forraljuk, amíg feljönnek a leves tetejére.
  6. A galuskához a vajat felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverjük a tojást, a sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és annyi lisztet, hogy galuskatésztát kapjunk.
  7. Jól összekeverjük, és a levesbe szaggatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 780
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lindy

Mióta szakács: 2011.02.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös gombaleves vajgaluskával, gombaleves vajgaluskával, gombaleves galuskával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

197
gomba 30 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 175 g
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 kávéskanál
petrezselyem 1 tk
vaj 5 dkg
tojás 1 db
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 tk