Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves pussycat konyhájából

Gombaleves pussycat konyhájából
Gombaleves pussycat konyhájából
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer nagyon kevés időm volt, és így próbáltam gyorsítani az elkészítését, ami jól sikerült. Azóta mindig így készítem.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Én levesbetétnek: apró pici nokedlit, vagy 2 perces tésztát szoktam belefőzni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát szeletekre, a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
  2. A vajon és olajon megsütjük a hagymát, fokhagymát, majd rádobjuk a gombát és megdinszteljük.
  3. Rátesszük a fűszereket és a petrezselymet.
  4. Meghintjük 1 ek liszttel, feleresztjük a borral, a tejszínnel, rátesszük a mustárt, jól elkeverjük és ráöntjük a vizet.
  5. Felforraljuk (vigyázzunk, könnyen kifut) és ha nem borral készítjük, akkor itt jön bele a citromlé, kóstolgatva ízlés szerint.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 372
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Gyors és finom gombaleves, gombaleves, tejszínes gombaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JM
JM Sun, 2013-03-24 13:53

szia :)

a recept miatt regisztráltam
nem leszek nagyon aktív az oldalon, de mindenki örül a munkájára jött visszajelzéseknek, ez a recept pedig tényleg szuper
így hagyok itt egy köszönömöt érte
:)

hoxa
hoxa Fri, 2013-02-22 19:11

Nagyon finom lett, köszi érte. Máskor is lesz.

173
gomba 20 dkg
vaj 5 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
fehérbor 0.5 dl
főzőtejszín 2 dl
víz 1.25 l
mustár 1 tk
napraforgó olaj 1 ek