Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombamártás puliszkával

Gombamártás puliszkával
Gombamártás puliszkával
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy fogtam hozzá ennek a receptnek az elkészítéséhez, hogy meguntam a szokásos rizs-krumplipüré-tészta stb. köreteket. Aztán az egyik újságban egyszer csak ráakadtam erre a finomságra, ami semmi különöset nem tartalmaz, mégis egészen újdonságként hatott. Nagy előnye még, hogy igazán gyorsan elkészül, így hétköznapi vacsorának vagy ebédnek is ideális.

hozzávalók / 4 adag

A mártáshoz

A puliszkához

ajánlat

Petrezselyem helyett vagy mellett használhatunk másféle, általunk kedvelt zöldfűszert (metélőhagymát, provance-i keverék stb.). Kínálhatunk mellé zöldsalátát.

Szólj hozzá!

elkészítés

A mártáshoz

  1. A gombát felszeleteljük, majd az olajon a saját levében, alacsony tűzön, fedő alatt megpároljuk. Közben felaprítjuk a petrezselymet.
  2. Ha a gomba megpuhult, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet. Megszórjuk liszttel, és felöntjük tejjel. Hozzáadjuk a sót, és kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

A puliszkához

  1. A puliszkához a vizet a sóval felforraljuk.
  2. A forrásban lévő vízhez sugárban hozzáöntjük a kimért kukoricalisztet (vagy darát), miközben habverővel folyamatosan kevergetjük. Tempósan keverjük, nehogy csomós legyen.
  3. Ezután fedő alatt, még lassú tűzön néhány percig főzzük, míg megfő, és besűrűsödik.
  4. Ízlésesen tálalhatjuk, ha valamilyen kiolajozott formába tesszük a még meleg puliszkát (én muffin sütőt használtam, de pl. pudingforma is jó lehet), és ott kb. 5 percig hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 308
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombaszósz puliszkával, gombapörkölt polentával, gombaszósz puliszkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

446
gomba 50 dkg
napraforgó olaj 3 ek
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 2 csapott ek
tej 5 dl
0 ízlés szerint
víz 1 l
1 kávéskanál
kukoricaliszt 30 dkg