Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapaprikás 2.

Gombapaprikás 2.
Gombapaprikás 2.
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gombára vágyott a család, és én is már rég tervezgettem, hogy a gulyás sikere után újabb magyar csemegével lepem meg őket. Nagyon élvezem, hogy minden hazai ízlik nekik, de hát nem is csoda... : )

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Önmagában is nagyon finom, de a tartalmat a köret adja mellé. Biztos tésztával is jó, az igazi pedig a nokedli, mi általában párolt rizzsel szoktuk tálalni. A rizs mellé az edénybe helyeztem a korábban a gombapaprikással együtt főzött fél paradicsomot és paprikaszeletet, illetve egy apró hagymát kettévágva. Ezek kellemes, de mégsem túl intenzív ízt kölcsönöztek neki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát megdinszteljük benne.
  3. Az edényt a tűzről levéve megfuttatjuk rajta a pirospaprikát. Folyamatosan keverjük, nehogy odaégjen!
  4. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, kicsit borozzuk, illetve beletesszük a paprikaszeletet és a paradicsomot is. Lefedve, saját levében, időnként megkeverve, puhára pároljuk a gombát (kb. 10-15 perc alatt).
  5. Mikor megpuhul, a fedőt levesszük, és kb. 5 percig így rotyogtatjuk, hogy nagy levét elfője.
  6. Közben a lisztet elkeverjük a tejfölben, majd behabarjuk a paprikást. Néhány percig még a tűzön kevergetjük, nehogy a liszt nyers maradjon.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 49 832
elküldve: 1
receptkönyvben: 226
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapörkölt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Mon, 2012-09-03 16:32

Na, ne. Rizset??? Inkább erdélyi puliszkát. Úgy finomabb.

Benvolio
Benvolio Sun, 2012-08-26 16:32

Szia. Ha mondjuk 4-5 személyre akarom elkészíteni akkor csak simán duplázzak meg mindent?

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Wed, 2011-08-10 16:45

Na meg a gombát csak a végén sózzuk....és nem fedő alatt főzzük,hanem inkább pirítjuk,még saját levét szinte teljesen elpárologtatja.Na meg azért az se mindegy milyen gomba.Az erdei gomba általában lédúsabb.Én nem szoktam a tejfölbe rakni a lisztet, hanem a gombát szórom meg vele.Így aztán a tejfölt már rotyogtatom....Bocsánat az okoskodásért,de most igazán gombaszezon van:))

vidámgirl
vidámgirl Sun, 2011-04-03 19:05

Nagyon finom lett.
Csak paprikából k3x annyi kell hogy normális színe legyen.
Meg tejfölből is 2x annyi kell :)

200
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 0.5 db
zöldpaprika 1 dkg
tejföl 2 ek
finomliszt 0.5 evőkanál