Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapaprikás 4. -vele főtt nokedlivel

Gombapaprikás 4.  -vele főtt nokedlivel
Gombapaprikás 4.  -vele főtt nokedlivel
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam ezt a receptet, és nem is akarok rajta változtatni sem.

hozzávalók / 4 adag

A paprikáshoz

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
  2. Kevés zsiradékon üvegesre sütjük.
  3. Közben a gombákat megtisztítjuk, és kb. egyformára vágjuk.
  4. Az üveges hagymához hozzáadjuk a gombát, és addig pirítjuk, amíg a maga által eresztett vizet elfővi.
  5. A tűzről félrehúzzuk, és hozzáadjuk a paprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a gombát.
  6. Sózzuk, és hozzáadjuk a köménymagot.
  7. Kb. fél órát lassú tűzön főzzük. Közben a tojást és a vizet összekeverjük, és sózzuk.
  8. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
  9. A gombához hozzáadunk még kb 0,5 l vizet. Felforraljuk, majd beleszaggatjuk a nokedlit.
  10. Ha a nokedli megfőtt (ez kb. 5 perc), belekeverjük a tejfölt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 697
elküldve: 4
receptkönyvben: 468
elkészítve: 30/40
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös gombapörkölt vele főtt nokedlivel, gombapaprikás beleszaggatott nokedlivel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krisztifoz
krisztifoz Mon, 2013-05-27 17:58

Nagyon egyszerű, nagyon finom! Még a férjem is kétszer vett belőle, pedig nem is szereti a gombát :) Köszi!
(Mondjuk a köményt én nem szeretem, azt kihagytam belőle.)

fazekasnebetti
fazekasnebetti Sat, 2012-02-25 19:49

Ma főztem meg ebédre. Én több nokedlit főztem bele, mert 1 kg gombából főztem a pörköltet (több vizet adtam a pörkölthöz mielőtt a nokedlit beleszaggattam). Nokedlihez a hozzávalók: 4 tojás, 2 dl víz, 50 dkg liszt és ízlés szerint só.

mirrrike
mirrrike Mon, 2011-11-21 12:22

Én ajánlok bele még egy kis kakukkfüvet mert az a gomba lelke isteni finom lesz tőle. :))

Tynki
Tynki / Tynki Mon, 2011-09-12 17:02

Ajánlok egy picit macerás ,de nagyon jó megoldást arra az esetre ,ha laskát használtok a gombapaprikáshoz:mivel a laska fürtökben kapható -így én mindig félre teszem a szép nagy „tányérokat“ pl. rántani.
A maradék keményebb részeket meg ledarálom a hásdaráló legapróbb tárcsáján és ez kerül elsőre a pörkölt alapba.A köztes részt pedig deszkán vékonyan felszeletelem ,mint a pirított májba szokás-így ezeket nem kell olyan sokáig főzni és szebben néz ki. Az ún. fás részek meg darálva finommá teszik a szaftot.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-10-18 14:45

A tálalás étvágygerjesztő,az étel egyszerű és mégis nagyon finom.Nagyon szeretjük.Elkészítem ennyiféle gombával is, én eddig csak egyfélét használtam, de ez így különlegesebb ízt adhat, biztosan.Ne is add alább, mert ez egy nagyon jó kis recept!!!Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-14 12:10

Én a gombát nem mosom,csak pucolom és ráma margarinba dinsztelem nagyon gyorsan es finoman el készül a gomba titka az,hogy nem szabad vizel érintkezen,mert ha vizel érinkezik rágos marad, ezt egy hires német szakácstol tanultam.

328
vöröshagyma 1 nagy fej
gomba 50 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
víz 1 dl
finomliszt 1 bögre
0 ízlés szerint