Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapaprikás 5. -vargányából

Gombapaprikás 5. -vargányából
Gombapaprikás 5. -vargányából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tavaly nyáron a fagyasztóban felhalmozott vargánya-készleteink már jó pár hónapja elfogytak, úgyhogy alig vártam, hogy legyen friss. Tökéletes vacsi tud lenni egy hosszú nap után, mert viszonylag gyors és egyszerű.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bolti tarhonyával - mint a képen is - nagyon finom, bár gondolom, frissen készült nokedlivel a legeslegjobb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd pár ek felhevített olajon megpirítjuk.
  2. A vargányát késsel kicsit megvakargatva megtisztítjuk, apróbb darabokra, szeletekre vágjuk (a tönköt csak akkor, ha zsenge, különben nem puhul meg) és hozzáadjuk a hagymához.
  3. Sózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítőt is szórunk rá, paprikából ízlés szerint 1-2 csapott evőkanállal teszünk hozzá.
  4. Picit hagyjuk a fűszerekkel az olajon pirulni, majd felöntjük 1-2 dl vízzel, le is fedhetjük, de néha-néha azért keverjük meg. Hagyjuk megpuhulni.
  5. Egy nagyobbacska bögrében csomómentesen összekeverjük a 2 ek lisztet egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a 4 ek tejfölt is.
  6. Közben a gombát is figyeljük, ha elfőtte a levét, akkor öntsünk hozzá még. Ha eléggé megpuhult, akkor hozzáöntjük a tejfölös habarást, és hagyjuk besűrűsödni. A kívánt sűrűség elérését ilyenkor egy kis víz vagy tej hozzáadásával szabályozhatjuk.
  7. Pár percig a tűzön hagyva kevergessük még, hagyjuk felforrni, majd tálalhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 56 119
elküldve: 4
receptkönyvben: 138
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

SzBori

Mióta szakács: 2010.06.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vargányapaprikás, gombapörkölt vargányából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veva27
veva27 Thu, 2016-08-11 18:37

Kedves Bori,
Írod, hogy lefagyasztod a vargánya gombát. Mennyire változik meg az állaga a kiolvasztás után? Én még nem mertem fagyasztani, pedig néha jó lenne. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-27 09:36

Kedves Bori! Vargánya kedvelö vagyok én is. Amikor nincs vargánya, a "shiitake" gombát használom, igaz drágább mint a vargánya, de nagyon finom. Nagy áruházakban kapható. Bövebben olvashatsz róla, ha beütöd a gomba nevét a keresőbe. Érdekes dolgokat lehet megtudni róla. ÜDV: stefan.

93
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
vargánya gomba 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 4 ek
tej 2 ek