Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapaprikás bulgurral

Gombapaprikás bulgurral
Gombapaprikás bulgurral
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a gombapaprikást, mert rendkívül egyszerű, gyors, egészséges és finom. Bulgur helyett készíthetünk mellé tésztát, esetleg rizst. Mindenképpen ajánlom az elkészítését, mert megéri.

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a gombapaprikáshoz:

Hozzávalók a bulgurhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A gombapaprikás elkészítése:

  1. A gombákat meghámozzuk, félbevágjuk és felszeleteljük.
  2. Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a gombát, a sót, a borsot, a fűszerpaprikát, és összekeverjük.
  4. Felöntjük egy kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi, és puhára főzzük.
  5. A tejfölt összekeverjük a liszttel és 1 dl vízzel.
  6. A forrásban lévő gombára öntjük, és gyorsan elkeverjük (hogy ne legyen csomós).
  7. Még 1-2 percig főzzük, és kész is van!

A bulgur elkészítése:

  1. A bulgurt átmossuk, és kétszer annyi vízben a sóval együtt feltesszük főni.
  2. Mikor megfőtt, a gombapaprikással tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 846
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nudli7

Mióta szakács: 2020.06.26.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gomba paprikásan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

477
csiperkegomba 80 dkg
tejföl 400 g
finomliszt 2 púpozott ek
víz 0.5 l
víz 1 dl
3 teáskanál
bors 0.5 teáskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 0.5 dl
bulgur 40 dkg
víz 0.8 l
2 teáskanál