Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapaprikás masni /Durum/ tésztával

Gombapaprikás masni /Durum/ tésztával
Gombapaprikás masni /Durum/ tésztával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron drága keresztanyukám finom gombát szed nekem. Amit apróra vágva lefagyasztok, és bármikor elő tudok venni. A gomba mindig ereszt annyi levet, hogy alig kell vízzel pótolni. Férjecském szintén egyik kedvence közé tartozik a gombapaprikás. Imádja!!  'Én meg őt....' Költséget nem tudok hozzá adni, hisz én a gombát sosem veszem.... de tudtommal nem egetverően kerül sokba.

Mindig Durum tésztát vásárolok,úgy tudom egészségesebb,mint másfajta.

Durum lisztből készül, nem tartalmaz tojást, viszont rendelkezik a tojásos tészták minden előnyével.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gombás ételt nem nagyon szabad eltenni másnapra, ajánlatos elfogyasztani még aznap!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, mellédobjuk a fokhagymát is. Fűszerpaprikával meghintjük, kevés vizet hozzáöntve pároljuk.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot (esetleg 3 kanál lecsót). 10 perc párolás után adjuk hozzá a szintén apróra vágott gombát, a sót, borsot. Lefedjük és hagyjuk rotyogni.
  3. Kb. 30 perc főzés elteltével egy tálban kevés vízzel, vagy tejjel kikeverjük a tejfölt, és hozzáöntjük a gombához. Egy-két rottyantás után kész.
  4. Kifőzzük a tésztát hozzá, és tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 171
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
750 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös gombapaprikás, gombapaprikás tésztával, gombapörkölt tejfölösen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Éva néni
Éva néni Fri, 2015-01-30 08:28

Lehet, hogy ennél a receptnél véletlenül írtad be a köménymagot a hozzávalók közé?
Gomba és kömény... nálam nem kompatibilis. Bocsi, Iluska. Egyébként nagyon szeretem a gombapaprikást is.

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2015-01-30 18:04

Dehogy is véletlenül,el sem tudnám képzelni kömény nélkül,elengedhetetlen fűszere a gombának,nem tudta ezt Éva néni?!!-csak egyszer kell megpróbálni a köménymagot,ha szereti a gombapaprikást!!!!
Idézek a Netgombász írásából....
"Kömény /Carum carvi/
Ugyancsak a legrégebben ismert, használt, általánosan kedvelt és alkalmazott fűszereink közé tartozik. Fanyar, édeskés, csípős. A borson kívül más fűszert csak ritkán alkalmazzuk vele együtt. Sokféle ételhez használjuk, így kenyérhez, péksüteményhez, húsokhoz, burgonyához, káposztához, kolbászfélékhez, mártásokhoz, körözötthöz. A konzerválásnál is jelentősége van.
Sok gombaétel egyik fűszere. Jó az étrendi hatása is."
Üdv! :-))))

627
gomba 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 db
tejföl 2 dl
tészta 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint