Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapaprikás petrezselymes galuskával

Gombapaprikás petrezselymes galuskával
Gombapaprikás petrezselymes galuskával
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gomba nagyon szereti a vajat, a kakukkfüvet, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Habár utóbbival csak a tányéron találkozik, nagyon megörülnek egymásnak, és valami hihetetlen harmóniát hoznak létre. A fenti kis trükkel és a végén hozzáadott vajjal lesz igazán homogén és krémes állagú a pörköltünk.

hozzávalók / 4 adag

A gombához

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pörköltalapot készítünk: a vöröshagymát megpirítjuk a zsiradékon, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, az apró kockákra vágott paprikát és a héjától megfosztott paradicsomot.
  2. Fedő alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük egy korty vízzel. A pörköltalapot botmixerrel pürésítjük, majd visszatéve a tűzre zsírjára pirítjuk.
  3. A gombát megtisztítjuk, és hozzáadjuk az alaphoz. Sózzuk, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítjük, és készre pároljuk.
  4. A tejfölhöz hozzáadjuk a tejszínt, és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a paprikásunkat. Pár perc alatt kiforraljuk, ízesítjük, ha szükséges. Mikor elzártuk alatta a lángot, diónyi vajjal tehetjük még krémesebbé.
  5. A galuskához egy nagy edényben vizet forralunk, és mikor a víz már felforrt, összeállítjuk a galuskatésztát, és kifőzzük.
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 30 757
elküldve: 15
receptkönyvben: 613
elkészítve: 37/61
Facebookon megjelent: 1

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes gombapaprikás petrezselymes galuskával, gombapaprikás és galuska, petrezselymes galuska gombapörkölttel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Záporvirág
Záporvirág Thu, 2013-11-14 17:32

Isteni finom!!! Pedig nem is volt itthon kakukkfüvem, így majorannával helyettesítettem...Bekerült a receptjeim közé.

Józsika76
Fakanalas / Józsika76 Sat, 2013-11-09 12:08

Helyes! Ez így finom. Zárójelben hozzéteszem, hogy a kész galuskát vajas petrezselyemzöldben megforgatva még finomabb.

Jeningo
Jeningo Thu, 2013-09-19 15:00

Szia Bea! Kezdő háziasszonyként :) a Te receptjeiddel azt hiszem, nem fogok melléfogni! Nagyon tetszik mindegyik! Ma a gombapaprikásod lesz terítéken... A többit is nyomtatom, elmentem és idővel sorra kerülnek!

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Sat, 2013-10-05 12:05

Kedves Jeningo! Nagyon remélem, hogy nem fognak csalódást okozni a receptjeim és köszönöm, hogy őket választottad. :) Sok boldog, konyhában eltöltött időt kívánok Neked! :)
Üdv: Bea

angelmouse
angelmouse Fri, 2013-08-30 18:08

Köszi a receptet, ez volt életem első galuskája és nagyon fincsi volt! Biztos, hogy máskor is elkészítem : )

Hablaty
Hablaty Thu, 2013-04-11 23:08

Kedves Bea!

1.)
Nem kevés 20 dkg lisztből készült galuska egy kiló gombából készült paprikáshoz ?

2.)
A képen úgy látszik, hogy a petrezselyemzöld bele lett keverve a galuskatésztába. Így van, vagy rosszul látom ?
Üdv:
Dödölle

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Fri, 2013-04-12 11:00

Kedves Dödölle!
1.)Nekünk nem lett kevés, mi így szeretjük, sok-sok pörkölttel és kevés galuskával.2.) Igen, hozzá lett adva galuskatésztához az aprított petrezselyemzöld.
Üdv:
Bea

Pista39
Pista39 Thu, 2013-04-11 17:14

Kedves Bea!

Az eddigi gombapaprikások között nekem ez a nyerő. Köszönettel:

Pista

555
csiperkegomba 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
sertészsír 1 ek
vaj 1 ek
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0.5 ek
csípős fűszerpaprika 0.5 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 3 dl
főzőtejszín 1 dl
tojás 2 db
finomliszt 200 g
víz 2 l
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor