Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapaprikás sós túrótortával és karfiol rizottóval

Gombapaprikás sós túrótortával és karfiol rizottóval
Gombapaprikás sós túrótortával és karfiol rizottóval
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó ebédre vágytam, amiből annyit ehetek, amennyit csak akarok :-) kipukkadásig ettem magamat. :-)

hozzávalók / 4 adag

Gombapaprikás

Sós túrótorta

Karfiolrizottó

ajánlat

A fűszerezésnél bármilyen fűszert lehet használni. Aki nem szereti a tárkonyt a karfiolnál, mehet bele bármi. Talán a petrezselyem a legfinomabb. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombapaprikás

  1. A kókuszzsíron megpároljuk a vöröshagymát, amikor kész, megszórjuk pirospaprikával (nem sajnáltam), majd fekete borssal. Gyorsan rádobjuk a felaprított gombát, hogy le ne égjen a pirospaprika. A gomba elég levet enged, hogy ne égjen le... elpároljuk a gomba levét, és utána a mandulatejszínben elkevert zabliszttel és sóval besűrítjük az egyveleget.

Sós túrótorta

  1. Az összes hozzávalót a lenmag és a szárított paradicsom kivételével összeturmixoljuk, és egy olívaolajozott kicsi formába öntjük. Az egyveleg tetejére lenmagot és aprított szárított paradicsomot szórunk, majd kisütjük 180 °C-on (amíg meg nem pirul a teteje).

Karfiolrizottó

  1. Nagyon egyszerű, rizs helyett szoktam készíteni. Mivel most köretnek a túrótorta elég volt, így csak az íze kedvéért. :-) Olívaolajon az aprítógéppel aprított nyers karfiolt kerámiaserpenyőben, a fűszerekkel addig pirítjuk, amíg meg nem barnul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 038
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapaprikás zabpelyhes túrótortával, gombapaprikás karfiolos túrós körettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

328
kókuszzsír 5 g
vöröshagyma 70 g
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
csiperkegomba 340 g
0 ízlés szerint
zabliszt 10 g
növényi tejszín 200 ml
sovány túró 250 g
joghurt 60 g
zabpehely 25 g
tojás 1 db
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
útifű maghéj 1 ek
lenmag 5 g
szárított paradicsom 2 db
karfiol 600 g
olívaolaj 1 teáskanál
tárkony 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint