Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapaprikás szójajoghurttal

Gombapaprikás szójajoghurttal
Gombapaprikás szójajoghurttal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb story-ja, imádom a gombát, és mivel nagyon kevés húst fogyasztok, így a klasszikus ízeket, általában valamilyen zöldség segítségével élvezem.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A szójajoghurt (vagy a tejföl) teszi kerekké ennek az ételnek az ízvilágát. Én még tálaláskor adtam hozzá egy kevés erőspaprika krémet is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát szárastól felnegyedeljük.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk. Ha az elején hozzáadjuk a sót, sokkal hamarabb megpárolódik.
  3. A tűzről levéve meghintjük a piros paprikával.
  4. Hozzáadjuk a gombát, és egy kevéske vizet öntünk alá.
  5. Visszatesszük a tűzre.
  6. Elég sok levet fog engedni, ez teszi finom szaftossá.
  7. Amikor megfőtt a gomba, megszórjuk a keményítővel, ettől lágyabb, krémesebb lesz a szaft.
  8. 1-et 2-t kavarunk még rajta és tésztával, vagy nokedlivel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 669
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szójajoghurtos gombapaprikás, reform gombapaprikás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

131
csiperkegomba 25 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
étkezési keményítő 2 csapott ek
szójajoghurt 100 ml