Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapástétom

Gombapástétom
Gombapástétom
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hónapok óta szeretném elkészíteni ezt a gombapástétomot, csak valahogy mindig elmaradt. Hétvégén szép őzlábgombát vettem, így nekifogtam ennek a különleges szendvicskrém elkészítésének. Bármilyen zamatos erdei gombából készíthetjük. Most csak egy kisebb adaggal próbálkoztam, de nagyon ízlett a végeredmény, valószínű más gombákból is ki fogom próbálni. (Aki picit nagyobb adagot szeretne készíteni, duplázza meg a megadott mennyiségeket.)
Az ötlet Gianni konyhájából származik:)
 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Paprikával, paradicsommal, főtt tojás karikákkal tálaljuk.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, felaprított gombát megmossuk, leforrázzuk, majd lecsöpögtetjük.
  2. A megtisztított hagymát és fokhagymát felaprítjuk.
  3. A gombát 2 dkg vajon a hagymákkal, az aprított petrezselyemmel, a citromlével és citromhéjjal megfőzzük. Közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (Ha szükséges, kevés vizet adjunk hozzá.)
  4. Amikor a gomba megfőtt és levét elfőtte, összeturmixoljuk.
  5. A maradék vajat egy kisebb fazékban olvasszuk fel, adjuk hozzá a gombapépet és folyamatosan kevergessük, amíg a vaj át nem veszi a gomba színét (2-4 perc).
  6. Vegyük le a lángról, kicsit hagyjuk hűlni, majd egy üvegbe vagy egy kisebb tálba öntsük át a még folyékony pástétomot, fedjük le és hűtőben hagyjuk megdermedni.
  7. A kész gombapástétomot pirítósra kenve, zöldségekkel vagy  főtt tojással tálalva kínálhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 20 537
elküldve: 8
receptkönyvben: 302
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
mikor: uzsonna, vacsora

egyéb elnevezések

gombakrém

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Sat, 2010-09-25 08:58

Kedves Affolter!

Laskagombából is elkészíthető, de az erdei gombák sokkal zamatosabbak, ízesebbek.
Tündér

Zuzu
Zuzu / Zuzu Fri, 2010-09-24 16:49

Kedves Tündér!
Nagyon jól hangzik a recept,biztosan kipróbálom!
Köszönet érte:)
üdv:Zuzu

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-09-24 15:46

Gyönyörű őzláb gombákat szedtünk,a múlt szombaton,vasárnap is megyünk.Ezt mindenképp kipróbálom.Köszi Tündér!Üdv:Bogi

394
gomba 15 dkg
vaj 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
citromhéj 1 teáskanál
citromlé 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint