Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapaté uborka-chutneyval

Gombapaté uborka-chutneyval
Gombapaté uborka-chutneyval
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha ősz, akkor gombaszezon, ilyenkor valamilyen gombaétel minden héten kerül az asztalra. Ezt a receptet eredetileg háromféle gombából készítik: a csiperke mellé kerül még shiitake és szegfűgomba is. Én most nagy kalapos barna csiperkét vásároltam, és nagyszerű lett vele.

hozzávalók / 4 adag

A pástétomhoz

A chutneyhoz

ajánlat

Reggelire, uzsonnára és vacsorára is nagyszerű ez a gombapástétom!

Szólj hozzá!

elkészítés

A pástétomhoz

  1. A tisztított, apróra vágott póréhagymát egy nagy szószos edényben vajon megpároljuk. Hozzáadjuk az ugyancsak tisztított, leöblített és kisebb kockákba vágott gombát. Így még további 5 percig pároljuk. Ha elkészült, akkor lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.
  2. Ekkor egy citrom levét ráfacsarjuk, és leszűrjük az egészet.
  3. A párolt gomba-hagyma mix felét összeturmixoljuk mascarponéval, ricottával. Fűszerezzük szerecsendióval, cayanne borssal, sóval.
  4. A gomba másik felét hozzákeverjük az előzőekhez. Tálba vagy üvegbe kanalazzuk a pástétomot, és egy kevés olvasztott vajat öntünk a tetejére, hogy ellepje. Így kerül hűtőbe egy órára.

A chutneyhoz

  1. Közben olívaolajon megpároljuk a felaprított lilahagymát, rászórjuk a chilit, egy kanál cukrot és négy kanál ecetet öntünk a nyakába. Ezzel 10 percig alacsony lángon beforraljuk.
  2. Ha elkészült, belekeverjük a vékonyan felszelt uborkacsíkokat.
  3. Rozskenyérre kenjük a patét, ráteszünk egy keveset a chutneyból, és így tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 272
elküldve: 5
receptkönyvben: 270
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

gombapástétom, gombakrém uborkaraguval

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rekalein
Rekalein / rekalein Thu, 2015-03-19 20:46

Ez a recept volt a tökéletes megoldás a maradék gomba felhasználására :) Köszönjük!

312
vaj 2 ek
csiperkegomba 8 nagy db
póréhagyma 1 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
cayenne bors 1 csipet
szerecsendió 1 kávéskanál
ricotta 15 dkg
mascarpone 10 dkg
olívaolaj 2 ek
lila hagyma 1 közepes db
chili 1 db
nádcukor 1 ek
vörösborecet 4 ek
bors 0 ízlés szerint
csemegeuborka 4 közepes db