Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapörkölt gombás nokedlivel

Gombapörkölt gombás nokedlivel
Gombapörkölt gombás nokedlivel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretünk gombázni, és sokféle gombás ételt készítek. A nokedlibe a gomba egy idegen ötlet. Tavaly nagyon sok sötét trombitagomba volt, és bár nagyon jó ízű, pörköltként inkább a sült vérre emlékeztet, mint gombapörire. Ezért úgy gondoltam, ha már ennyit szedtem, megszárítom, majd valamire jó lesz. Egy alkalommal hallottam, amint a gombaporral készült nokedlit emlegették. Szárított gombából a prézlidaráló segítségével el is készült a gombapor, abból pedig a mennyei ízű étel.

hozzávalók / 4 adag

A nokedlihez

A tejfölös gombához

ajánlat

A gomba - főleg az erdei - nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz, értékes táplálék.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, folyóvíz alatt szűrőtálban átmossuk, lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, az olajon sóval megdinszteljük.
  3. Félrehúzzuk az edényt, és mikor már nem serceg, beletesszük a pirospaprikákat, borsot, paprikát, paradicsomot. Átkeverjük, majd a lecsepegtetett gombát is hozzátéve visszatesszük a tűzhelyre.
  4. Eleinte gyakran kevergetjük, és hozzátesszük a többi fűszert is, a babérlevél és mustár kivételével.
  5. Ha már a gomba levet engedett, kisebb hőfokon hagyjuk főni, néha megkeverjük.
  6. Kb. 20-25 percnyi főzés után beletesszük a babérlevelet és a mustárt. A tejfölt egy ek liszttel csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk az elkészült gombához. Ha nagyon sűrűnek találjuk, kevés vízzel higíthatjuk.
  7. A nokedli alapanyagait összekeverjük, és bő, sós vízben kifőzzük.

 


 

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 147
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

pezo

Mióta szakács: 2009.12.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gomba gombával, gombapörkölt erdei gombából, gombapaprikás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

791
finomliszt 50 dkg
tojás 3 db
szárított gomba 1 dkg
víz 1 dl
májusi pereszke 70 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 késhegynyi
fehér bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
majoranna 0.5 kk
mustár 1 tk
babérlevél 2 db
paradicsom 1 nagy db
pritaminpaprika 1 db