Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapörkölt kuszkusz körettel

Gombapörkölt kuszkusz körettel
Gombapörkölt kuszkusz körettel
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a pörköltet, de nem kell mindig hús! A krumpli, a rizs néha a fülünkön jön ki. Ez a recept egy jó alternatíva abban az esetben, ha bennünk van a kísérletezői kedv, és a hazai ízeket más világtájról ismert körtettel kombináljuk.

hozzávalók / 4 adag

  • 70 dkg gomba
  • 1 db kisebb sárga paprika
  • 1,5 bögre kuszkusz (gyors, áztatós)
  • 1,5 bögre sós víz
  • 1 db közepes cukkini
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 db nagy paradicsom
  • 1 cs petrezselyem
  • 3 + 3 ek olívaolaj
  • fűszerpaprika
  • só, bors

ajánlat

A jól ismert és bevált gombapörköltet általában nokedlivel szokták tálalni. Ez a kuszkusz köret talán szokatlan látvány mellette, viszont minden várakozásomat felülmúlta. Egész családom a csodájára járt. Igen nagy adag lett belőle, de mind elfogyott egy szálig. Kevesebbet kellet mosogatnom utána, és még az is elmondható róla, hogy jóval egészségesebb “lisztes” társánál.

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombapörkölt

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a pórét, sárga paprikát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk, a gombát szeleteljük.
  2. A póré egyik felét serpenyőben felhevített olívaolajra dobjuk, és megpirítjuk.
  3. Pár perc után félrehúzzuk az edényt, megszórjuk fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a kockázott paprikát, majd két-két perc múlva a paradicsomot és a gombát.
  4. Az edényt letakarjuk, és alacsony hőfokon kb. 20 perc alatt többszöri keverés mellett puhára pároljuk az ételt.
  5. Ha elkészült, frissen vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

Kuszkusz

  1. Egy tálban összekeverjük a kuszkuszt forró, sós vízzel, és állni hagyjuk min. 5 percig.
  2. Közben forró olívaolajon megpirítjuk az apró szeletekre vágott cukkinit, mellé adjuk a szeletelt paradicsomot és a póré másik felét, további pár perc pirítás után belekeverjük a megpuhult kuszkuszt, és rövid ideig, letakarva állni hagyjuk.
  3. Tálalásnál egy adag gombapörkölt mellé egy adag zöldséges kuszkuszt teszünk.
  4. Olívabogyóval, madársalátával díszítjük.

Jó étvágyat hozzá!

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 685
elküldve: 5
receptkönyvben: 343
elkészítve: 17/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
334 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapörkölt, kuszkusz, zöldséges kuszkusz, gombapaprikás

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!