Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapörkölt tejfölösen

Gombapörkölt tejfölösen
Gombapörkölt tejfölösen
60 perc / előkészület: 35 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a zöldségleves mellett az első étel, amit megtanultam főzni, és unásig főztem. Volt, hogy mindenhéten:D. Én nagyon szeretem a gombát, és én nem csalódtam ebben a receptben. Még annyi, hogy a tejföllel kicsit vigyázni kell, mert ha nagyon savanykás, akkor elronthatja az ételt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük.
  2. Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirosparikát és egy kis borsot.
  3. Majd jöhet rá az apróra vágott gomba, ami lehet konzerves gomba is. Ha konverves gomba, akkor a levében lehet főzni, ha viszont nem konzerv, akkor ezek után öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, erre rakunk még kb. 1 teáskanálnyi bazsalikomot és annyi ételízesítőt, hogy ne legyen túl sós.
  4. Hagyjuk főni kb. 15-20 percig, ha lefő a leve, akkor pótoljuk.
  5. Közben megcsináljuk a habarást: kis tejfölben két ek lisztet elkeverünk, és egy kb. fél dl vízzel elkavarjuk.
  6. Ha megpuhult a gomba, és kicsit elfőtt a leve, akkor rátesszük a habarást, és addig főzzük, míg össze nem rottyan:).
  7. Mindeközben kifőzzünk mellé tésztát, és lehet is fogyasztani!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 52
össznézettség: 332 928
elküldve: 28
receptkönyvben: 1 116
elkészítve: 176/207
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tóth Veronika

Mióta szakács: 2011.03.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egyszerű gombás tészta, bazsalikomos-tejfölös gombapaprikás tésztával

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Keti27
Keti27 / Keti27 Thu, 2016-02-18 17:45

Szuper kis kaja, de friss gombánál szerintem felesleges felönteni vízzel, mert bőven eleget ereszt (csak dinszteljük tovább a hagymán). Zabpehelylisztből készült nokedlivel tálaltam. ;)

qcyka
qcyka Tue, 2016-02-09 21:38

Nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet! :)
Így még a párom is megeszi, pedig mindig is azt mondja, hogy utálja a gombát :D

klercs
klercs Sun, 2015-06-07 07:48

Gyönyörű gombát kaptam és pont ilyen tésztám van itthon, még nem csináltam gombapörköltet...ma a te receptedet készítem ebédre :-)

jonny72
jonny72 Mon, 2014-05-05 16:15

Most lett kész a gomba pöri. Még a tésztát kell kifőzni hozzá. Jól nézki.

schvegerili
schvegerili Wed, 2014-03-05 09:16

Nagyon-nagyon finom lett, gyakran lesz ez a finomság az ebédünk :) !!!

cartman70
cartman70 Sun, 2014-02-23 21:16

Épp most lett kész, a következő 2 napi ebédem lesz. Isteni finom lett!

kvakmama
kvakmama Mon, 2012-05-28 15:05

Szia Veronika!
Megcsináltam ezt a finomságot! Én még tettem hozzá az elején negyed kiló csirkemellet. Uhh.. Hát ez nagyon finom kaja! Én féltem ettől a gombás izétől, de rettenetesen finom. Először azt hittem sok az a teáskanálnyi bazsalikom, DE NEM! :D:D:D Egyik kedvenc és gyors kajánk lesz!!!
Ja és azért ezt a gombás pörit csináltam meg, mert a képeken ez nézett ki legfinomabbnak! :)

628
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tejföl 175 g
finomliszt 2 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 tk
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 tk
tészta 500 g
napraforgó olaj 1 ek