Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaragus penne

Gombaragus penne
Gombaragus penne
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig próbálok valami újat kitalálni, és ismét kikísérleteztem egy jó ebédnekvalót. A paprikát most először raktam csak bele, de nagyon jó ízt adott neki. Az egész család kedvence lett!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Gyors ebédnek kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk jó apróra. A gombát megpucoljuk és felvágjuk kb. 2 mm-eres csíkokra, a cukkinit is pucoljuk és felkockázzuk (ha jó zsenge, akkor nem fontos pucolni).
  2. A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a gombát. Ha összeesett, megsózzuk, és ételízesítőt, fokhagymát, kakukkfüvet, fehérborsot, felaprított paprikát rakunk rá. (Ízlés szerint. Én kb. 3 gerezd fokhagymát, 2 csipet sót, 1kk fehérborsot, 1 tk ételízesítőt szoktam. Imádom a fokhagymát, úgyhogy abból mindig sokat használok).
  3. 10-15 percet főzzük, majd beletesszük a cukkinit. Nem baj, ha sok levet enged, a tésztára úgyis kell a szaft.
  4. Közben kóstoljuk és utánaízesítünk, majd beleöntjük a tejszínes-gombás szószt. 10-15 percet főzzük, és beleöntjük az 1 dl tejet. Ha felforrt, levesszük a tűzről.
  5. Közben kifőzzük vízben a penne tésztát, és egy vajjal kikent, 5-6 centi magas tepsibe rakjuk, majd rámerjük a gombás ragut, jól elosztva és rászórjuk a tetejére a reszelt sajtot. (Én a nagyobb sajtreszelőn szoktam reszelni.)
  6. Előmelegített sütőben jól megpirítjuk a sajtot a tetején kb 15-20 perc alatt, a duplagrill fokozaton.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 39 079
elküldve: 9
receptkönyvben: 684
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Ramonika

Mióta szakács: 2009.07.22.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gombás penne sütőben, gombás-cukkinis penne, tejszínes-gombás tészta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-29 10:25

Kedves Ramóna!

Köszönöm a receptet, tegnap elkészítettem, isteni finom!
Én tálaláskor füstölt sajtot reszeltem a tetejére, az egész családnak ízlett.
Szerintem viszonylag sűrűn fogok készíteni.

Üdv. Mugger

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-20 14:43

Most tettem be a sütőbe. Remélem, nagyon finom lesz, mert életemben nem készítettem ilyen idő- és munkaigényes kaját. Muszáj megtérülnie! Főztem már párszázszor életemben, de ez... áááá ... soha többet!

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Fri, 2010-08-20 16:25

Szia Szandra 83, köszi és nagyon örülök,hogy ízlett.
Üdv R.

Napcsepp!!!

Idő-és munkaigényes?????? Nem értem ezt a hozzászólásodat. Főztél te már egy igazi ebédet/vacsorát...?????!!!!!!!!,mert ez egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető étel..........vagy még nagyon fiatal vagy és most kezded próbálgatni a főzőtudásodat?????

Szandra83
Szandra83 Thu, 2010-08-19 13:10

Szia Ramóna

Ma megcsináltam és nagyon finom lett.
Egyszerü elkésziteni, az adag pont két napra elég (mi 3-an vagyunk, legaább kevesebbet kell fözni) ugy ahogy ezt Viki is irta.
Mégegyszer köszi
Szandra

Szabó Viki
Lilafehér / Szabó Viki Mon, 2010-06-21 16:02

Szia!

Nagyon fincsi lett. Köszönöm a receptet!!! Akkora az adag, hogy eleszegetem jó pár napig, de legalább nem kell mindennap főzőcskéznem magamnak... :)

Üdv,
Viki

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Mon, 2010-06-21 16:58

Szia Viki!
Örülök,hogy ízlett. Ez elég nagy adag,mi is 7-en vagyunk,de ha ebédre készül,akkor nem sok marad vacsorára.:D
Üdv.R.

607
penne 500 g
csiperkegomba 50 dkg
cukkini 2 kis db
pritaminpaprika 1 db
sajt 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
tejszínes-gombás szósz 1 üveg
tej 1 dl
2 csipet
fehér bors 1 kk
ételízesítő 1 teáskanál
kakukkfű 0 ízlés szerint