Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaropogós

Gombaropogós
Gombaropogós
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptújságban találkoztam először ezzel az étellel. Azóta foglalkoztat a dolog, hogy milyen is lehet az a bizonyos gombaropogós. A minap kaptam fél szatyor vargányát a főnökömtől, sokat gondolkodtam, hogy mi is legyen a sorsa, mire eszembe jutott ez a változat. Több receptet is elolvastam az interneten, ezekből alkottam meg a saját receptemet. Ízletességét az mutatja a legjobban, hogy miközben ettük, a párom kb. 10-szer elmondta, hogy "ez nagyon finom"! :) Biztosan másfajta gombával is fincsi. Ebből a mennyiségből nekem kb. 30 db gombaropogós jött ki.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megmossuk, majd apró darabokra vágjuk.
  2. A hagymát is apró kockákra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk.
  3. Ráborítjuk a gombát, sózzuk, jól megborsozzuk, egy kevés friss vagy szárított rozmaringgal megszórjuk.
  4. Addig pároljuk, amíg a gomba elfőli a levét, majd félretesszük hűlni.
  5. Közben a kenyeret vízbe áztatjuk, majd 10 perc után jól kinyomkodjuk.
  6. A kenyérhez adjuk a tojást és a gombát. Kezünkkel jól összekeverjük, ha túl lágy a massza, keverünk hozzá pár evőkanál zsemlemorzsát.
  7. Krokett formákat hengergetünk vizes kézzel, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket.
  8. Forró olajban aranyszínűre sütjük a gombaropogósokat.
  9. Sült krumplival, tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 691
elküldve: 2
receptkönyvben: 148
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombafasírt, gombakrokett, zöldségfasírt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2013-07-06 19:38

Kedves Renata!

A recept, mar olvasas közben "erös vonzassal hatott ram"! Annyira, hogy nyomban "bevacsoraznek" belöle, ha lehetne! A varganya itt nagyon draga, es nem is kaphato mindenhol, pedig ez az aroma a lenyege ennek a finom falatnak. Köszi a receptet, felteszem a receptjeim köze, mert kiprobalom barna champignonnal, es összekeverem fagyasztott erdei gombaval, talan sikerül megközeliteni a Te alkotasodat.

Kellemes hetveget kivanok!
Marti

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Thu, 2012-11-08 20:29

Szia Timancs! Mi falun lakunk, itt az erdőkben rengeteg a vargánya és épp ezért számunkra nem is olyan érdekes.:) Most épp ezt kaptam, mert a főnököm már annyit evett idén, hogy nem kellett neki... Persze bármilyen gombából nagyon fincsi!

Timancs
Timancs Thu, 2012-11-08 16:25

Isteni finom a gombaropogós, fasírt, krokett....ki minek hívja! De, hogy a zamatos és különleges vargányából készüljön.... hááát! Egy egyszerű csiperkét nem sajnálok hozzá, de a vargányával óvatosabb lennék! Bár az ízét nem firtatom, az tuti jó lehet!

583
gomba 50 dkg
tojás 1 db
kenyér 4 szelet
vöröshagyma 1 közepes fej
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl