Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás árparagu

Gombás árparagu
Gombás árparagu
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a gabonaféléket. Az árpát különösen. Itt nem gond, hogy egy falatot negyvenszer kell megrágni. :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Most, hogy elkészült, több dolog is eszembe jutott:
- egy picit elő lehet főzni az árpát,
- a szükséges folyadékot lehet hús- vagy erőlevessel biztosítani,
- ma sült csirkecomb volt mellé, de ha valaki vegetariánus (vagy nem az, csak szeret változatosan étkezni), akkor ez lehet egy vega egytálétel is. (Persze lehet gazdagítani még különböző zöldségekkel: borsó, vöröshagyma, póréhagyma, padlizsán és így tovább). :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, apróra vágjuk.
  2. Serpenyőbe kevés olajat teszünk, és erre megy a gomba a fűszerekkel.
  3. Az árpát leöblítjük, és amikor a gomba már engedett egy kis levet, hozzátesszük. Mivel az árpának több folyadékra van szüksége, mint a gombának, ezért apránként pótoljuk, amíg a gabona megpuhul.
  4. Majdnem a végén hozzátesszük a főzőtejszínt, amivel forralunk rajta egyet-kettőt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 364
elküldve: 1
receptkönyvben: 169
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabolcsi Ildikó

Mióta szakács: 2010.05.25.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás-tejszínes árparagu, köret gersliből, gombás árpagyöngy

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Schneckchen
Schneckchen Fri, 2013-03-15 19:46

Megfőztem! Én tejszín helyett 20%-os tejfölt használtam. Nagyon fincsi! :)

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Sun, 2010-11-14 17:01

Ma tejszín nélkül készítettem el. A plusz az volt, hogy a hagymát-gombát pici szalonnából kisült zsíron pirítottam meg. Ajánlom Nektek is!

268
gomba 25 dkg
gersli 100 g
főzőtejszín 1 dl
fehér bors 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint