Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-baconos jércemell szedermártással

Gombás-baconos jércemell szedermártással
Gombás-baconos jércemell szedermártással
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok szeder termett az idén a kertben, így kapóra jött ez a fincsi szedermártásos húsos recept!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben megsüjtük.
  2. A gombát apróra összevágjuk, és finomra aprított vöröshagymával megpároljuk. Sóval, fokhagymával ízesítjük. Ha a gomba összeesett, hozzákeverjük a tojást, és pár másodperc múlva levesszük a tűzről.
  3. Az elősütött csirkemelleket megkenjük a gombapéppel, és baconbe csavarjuk.
  4. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, pirítjuk a bacont.
  5. Vajban pirított zöldségekkel és szedermártással tálaljuk.
  6. Szedermártás elkészítése: Kb. 30 dkg szedret felteszünk forrni egy lábasban. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Cukrot teszünk bele ízlés szerint, fahéjjal, őrölt  szegfűszeggel ízesítjük. Miután felforrt, behabarjuk (liszt + tej). A habarással még összerottyantjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 943
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsiben sült baconös csirkemell szederöntettel, szedres-gombás jércemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

433
gomba 10 dkg
csirkemell filé 60 dkg
bacon 10 dkg
sárgarépa 15 dkg
cukkini 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
szeder 30 dkg
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
tej 0.5 dl