Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-baconös ravioli tejszínes gombamártással

Gombás-baconös ravioli tejszínes gombamártással
Gombás-baconös ravioli tejszínes gombamártással
80 perc / előkészület: 50 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit macerás, de finom. A tölteléket lehet variálni hűtőtartalom szerint. :)

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

ajánlat

Tálaláskor reszelhetünk sajtot a tetejére.

Szólj hozzá!

elkészítés

Elkészítés

  1. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk, majd pihentetjük a tésztát legalább 30 percig.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. Az olajhoz hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, gombát, bacon-t. Elforraljuk a gomba levét, hozzáöntjük a paradicsomlét és összefőzzük 8-10 percig, majd reszelt sajttal besűrítjük. (Ha van sűrített paradicsom, nem kell annyi sajt.) Hagyjuk picit kihűlni, míg eléggé meg nem dermed.
  3. Kinyújtjuk a tésztát vékonyra (géppel gyorsabb, ha van) és derelyevágóval téglalapokra vágjuk.
  4. Rágombócoljuk a tölteléket a téglalap egyik szélére és a másik felét ráhajtjuk, a szélét összenyomjuk kézzel, villa hegyével. Ha azt akarjuk hogy szebbek legyenek, derelyevágóval formára vághatjuk a szélét.
  5. Forró sós vízben 3-4 percig főzzük.
  6. Az öntethez serpenyőben az olajba hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, felöntjük tejszínnel, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát, összefőzzük kb. 6-8 percig, majd ráöntjük a raviolira.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 16 534
elküldve: 2
receptkönyvben: 82
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tibi bácsi

Mióta szakács: 2014.01.14.
2 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás ravioli, tejszínes gomba raviolival, baconös ravioli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

797
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
víz 0.5 dl
1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
bacon 10 dkg
gomba 5 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsomlé 2.5 dl
bazsalikom 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
főzőtejszín 2 dl
gomba 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint