Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás bográcsos marhatokány

Gombás bográcsos marhatokány
Gombás bográcsos marhatokány
210 perc / előkészület: 60 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez eredetileg nem bográcsos recept, de én szeretek a borácsban változatosan főzni. Szülinapomkor készítettem el, nagy sikere volt!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Tarhonyával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felvágjuk a marhahúst kiujjnyi tokánycsíkokra.
  2. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a húst, kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a lenyomott fokhagymát, megborsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt, megtisztított paradicsomot. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, lefedve pároljuk félpuhára. Ha kell a vizet pótoljuk.
  4. Közben a gombát jól megmossuk, és felszeleteljük (én pucolni nem szoktam).
  5. Ha a hús félig puha, hozzáadjuk a gombát, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, ha kell borsozzuk. Addig főzzük fedő nélkül, míg minden megpuhul.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 945
elküldve: 4
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

cherry

Mióta szakács: 2011.09.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

marhatokány bográcsban, csiperkegombás marhatokány, gombás tokány bográcsban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

399
marhalapocka 3 kg
csiperkegomba 1 kg
vöröshagyma 4 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 4 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek