Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás borsópaprikás

Gombás borsópaprikás
Gombás borsópaprikás
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor az emberek többsége meghallja, hogy borsópörkölt vagy borsópaprikás, csak ámulnak, hogy mi lehet az, és kérdezik, hogy a husi hol van belőle? (Főképp a hímneműek.) Ilyenkor elmondom nekik, hogy nincs benne husi, csak zöldségféle. Ezek után elég nehéz rászedni őket arra, hogy legalább megkóstolják, de mindig sikerül, és utána meg csodálkoznak rajta, hogy milyen finom is ez az étel.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nokedlit készítek hozzá. Ha valaki nem szeret vele bajlódni, akkor orsótésztával is megfelel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát, a paradicsomot és a gombát felaprítjuk.
  2. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, félrehúzzuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a gombát, borsót, fokhagymát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük, fedő alatt saját levében kb. 30 perc alatt készre főzzük.
  3. Ezután a tejfölt elkeverjük a liszttel, majd ezzel sűrítjük. Egyet forralunk rajta. Ha esetleg kevés leve lenne, egy kis alaplével vagy vízzel pótolhatjuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 15 305
elküldve: 9
receptkönyvben: 346
elkészítve: 26/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsópörkölt, gombapaprikás zöldborsóval, gombás zöldségpörkölt

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Tue, 2015-11-10 12:51

Nagyon-nagyon szerettük!!! Máskor is szívesen elkészítem, köszi a receptet! :)

makutyi
makutyi Thu, 2012-09-27 19:48

Mi igazi ragadozók vagyunk, de ezt az ételt gyerekkorom óta imádjuk. Igaz friss zsenge borsóból a legfinomabb....Nálunk borsósnokedli néven fut. Ajánlom mindenkinek. Eddig gombával nem próbáltam, de mivel azt is szeretem, csak jobb lehet tőle.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2012-11-30 00:38

Kedves Makutyi!A párom is így van ezzel a recepttel,imádja,pedig igazi vércse:)Ha gomba nélkül csinálom akkor mi is borsós nokedlinek vagy borsópörköltnek hívjuk.Nem is tudom,hogy lett gombás borsópaprikás a neve,de most már mindegy is:)Szép estét:Mercedes

orsikaa5
orsikaa5 Tue, 2015-11-03 22:31

Nálunk bár nem nokedlivel, csak sima tésztával készült, de tuti, hogy nem utoljára! Nagyon finom!!! :)

berecz
berecz Mon, 2012-07-09 05:48

Szerintem, meg nokedlivel. Én legalább is azzal készítem, nagyon finom. Még gombával nem próbáltam, de megteszem. Biztosan nem rontja el. Szilvia

Sancho
Sancho Sun, 2012-07-08 12:26

Legyen csak főzelék. Nem paprikás. Amúgy, finom lehet.

288
zöldborsó 50 dkg
gomba 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
paradicsom 1 db
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 2 dl
majoranna 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint