Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás bulgur rukkolával

Gombás bulgur rukkolával
Gombás bulgur rukkolával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szép barna csiperkét kaptam. Egyik részéből citromos gombakrémlevest csináltam, a másikból ezt a köretet.

Miután végre idén sikerült olyan rukkolát ültetnem, ami nő, mint a dudva, mindenbe teszek belőle. A gombához kiválóan illik. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és kisebb darabokra szeleteljük. A bulgurt egy szűrőben, folyó víz alatt átmossuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olíván a hagymákat megpároljuk, miközben megsózzuk. Így könnyebben párolódik. Rászórjuk a gombát, megerősítjük a lángot, azt szeretnénk, ha a gomba inkább pirulna.
  3. A végén rászórjuk a bulgurt, kevergetjük egy kicsit. A bulgurt egy csészében mérjük ki. Az ételt két csésze vízzel engedjük fel. Sózzuk, hozzáadunk egy kanál natúr ételízesítőt és két babérlevelet.
  4. Fedő alatt nagyon kis lángon, lassan puhára pároljuk.
  5. A végén hozzákeverjük a durvára vágott rukkolát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 1 703
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
236 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

bulgur csiperkével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

262
olívaolaj 1 ek
csiperkegomba 30 dkg
bulgur 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
ételízesítő 1 teáskanál
babérlevél 2 db
rukkola 5 dkg
0 ízlés szerint
víz 2 dl