Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás csirke sajtszósszal

Gombás csirke sajtszósszal
Gombás csirke sajtszósszal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy étteremben ettünk hasonlót, de ez sokkal jobban sikerült.:D

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Nagyon finom, én kukoricás rizzsel vagy burgonyapürével szoktam tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket felvágjuk kisebb szeletekre, sóval bedörzsöljük, és hagyjuk egy kicsit állni. Utána pár perc alatt fehéredésig sütjük.
  2. Ha elkészült, egy tepsibe egymás mellé tesszük a hússzeleteket.
  3. A gombához 1 nagy fej hagymát apróra vágunk, és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megszórjuk sóval, borssal, majorannával, majd mielőtt teljesen kész, szórunk rá petrezselyemzöldet.
  4. Ha a gomba kész, akkor a csirkemellre terítjük, sajtszószt készítünk (mi zacskósat használtunk), a tetejére öntjük, majd betesszük a tepsibe sülni.
  5. Addig sütjük, míg jól megpirul a teteje.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 45 899
elküldve: 13
receptkönyvben: 929
elkészítve: 18/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Ramonika

Mióta szakács: 2009.07.22.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis gombás csirke, sajtszószos csirke gombával, tepsis csirkecsoda

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó Mon, 2012-03-26 15:03

Szervusz!

Elkészítettem, isteni lett!
Köszönöm hogy megosztottad velünk ezt a fantasztikus receptet.
Biztosíthatok mindenkit, hogy a hús semmiképp sem lehet száraz, mert mikor "megpirítjuk" a hús szeleteket, a belsejébe a elegendő nedvességet zárunk.
Jómagam is sajtszósszal készítettem el, trappista sajtból (http://www.nosalty.hu/recept/alfredo-szosz - Alfredo sajtszószt receptjét használtam ),és a tetejére lengyel parmezánt szórtam gazdagon. Azért lengyel parmezánt használtam, mert kevésbé erőteljes az íze, de még is pikáns, ráadásul nehezen ég meg.
A gombához kevés olajon sóval megszórt padlizsánt adtam. Kedvesem szíve csücske ez a zöldség, így mindjárt két darabbal gazdagítottam az ízét. Egyikünk sem tudta abbahagyni az evést, így mindketten gurulva nagy "fájdalmak" között tértünk aludni.

Tehát vigyázat! Túlevés veszélye mellett készítsétek el.

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Thu, 2012-03-29 16:35

Szia!

Örülök neki,hogy ennyire ízlett.
A padlizsánt mi is szeretjük, hamarosan kipróbálom a te verziódat is. :))
Üdv. R.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-04-06 19:44

Köszí aranyos vagy látód magamtól eszembe nem jútótt hogy keressem az internetten.Pedíg itt űltem és boltban néztem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-04-05 17:58

Köszönöm szépen én nem találók nállúnk ilyen sajtszószt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-04-05 13:26

Sajtszósz helyet mijen sajtot lehet hasznélní?

242
csirkemell filé 80 dkg
gombakonzerv 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sajtszósz 30 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek