Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás csirkemáj karfiollal

Gombás csirkemáj karfiollal
Gombás csirkemáj karfiollal
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon járva vettem egy gyönyörű fej karfiolt, viszont ötletem sem volt, mit is készítsek belőle. Aztán a konyhában szétnézve összeszedtem, amit csak megkívántam, és kísérlet címszó alatt ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat vágjuk nagyobb darabokba, ha lehet max. félbe.
  2. Tegyük fel főni bő vízzel, és ízesítsük a felsorolt fűszerekkel. Ha felforrt, vegyük takarékra, és időnként kavarjuk meg. 
  3. Közben a nagyobb rózsákra bontott és megtisztított karfiolt pároljuk meg egy fazékban, annyi vízzel, hogy éppen elfedje, és adjunk hozzá némi ételízesítőt. Forrástól számított 5-10 perc után szűrjük le, hogy ne legyen nagyon puha.
  4. Miután a máj főtt kb. 20 percet, adjuk hozzá a gombát. Ha konzervet használunk, akkor ráér 5 perccel később is. (Szükség esetén adjunk még hozzá vizet, attól függően, mennyire szerenénk szaftosra az ételt.)
  5. Mikor már  a gomba is kellően puha lett, öntsük hozzá a tejfölt, alaposan keverjük el és közepes lángon főzzük további 5 percig.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 539
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

mappacica

Mióta szakács: 2011.08.28.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-csirkemájas karfiol, májas karfiol

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zafirov
zafirov Fri, 2012-12-07 20:05

Bocsi de ez nem hangzik valami jól, hogy vízbe kell odatenni a májat, és a 20 percet meg főleg kicsit soknak találom. Inkább tenném egy kis hagymára. Bocsi

mappacica
mappacica / mappacica Mon, 2012-12-10 23:18

Kedves zafirov!

Ahogy a receptben is szerepel, nem sima vízben kell odatenni a májat főni, hanem a felsorolt fűszerekkel... Természetesen a hagyma nem "ront" rajta, kinek mi az ízlése. Továbbá a főzési idő attól is függ, mekkorára vágod a májat. Nekem ez 20 percig tartott, ahogy leírtam.

Remélem, sikerült tisztázni a leírtakat! :)

mappacica

250
csirkemáj 40 dkg
csiperkegomba 20 dkg
karfiol 1.5 kg
tejföl 170 g
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint