Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás csirkemáj sajtszószos burgonyával

Gombás csirkemáj sajtszószos burgonyával
Gombás csirkemáj sajtszószos burgonyával
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebédre csirkemájat meg gombát gondoltam, s nem akartam túlbonyolítani, hanem inkább a köretet gondoltam feldobni kicsit.

hozzávalók / 3 adag

A pörkölthöz

A körethez

A szószhoz

ajánlat

Uborkasalátával kínálhatjuk. Ha karakteresebbre szeretnénk a krumplit, akkor mielőtt ráöntjük a sajtszószt, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockákra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a köménymagot, paradicsomot, paprikát, sózzuk. Pár percig pirítjuk, majd a tűzről lehúzva belerakjuk a pirospaprikát. (Pörkölt alapot készítünk.)
  2. Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük; az elkészült pörköltalaphoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Pár percig pároljuk, míg elmegy a leve.
  3. A csirkemájat nagyobb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a gombához, pár percig pirítjuk, ételízesítővel megszórjuk, ha szükséges, akkor kicsi vizet öntsünk hozzá. Ha puha a máj és nem véres már a közepe, akkor levesszük a tűzről.
  4. A körethez a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a sajtszószt: kevés olajba vagy olvasztott margarinba öntjük a tasakos alapot, felengedjük a tejjel, és felfőzzük.
  5. A megfőtt burgonyát leszűrjük, kiolajozott tepsibe tesszük, és nyakon öntjük a sajtszósszal, 200 fokos sütőbe toljuk, kb. 20 percig sütjük, míg pirulni kezd a teteje.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×20 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 238
elküldve: 7
receptkönyvben: 231
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemáj gombával, pirított gombás máj, pirított csirkemáj gombával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ejwi
Ejwi / Ejwi Wed, 2013-02-20 19:42

Én nem porból készítettem a sajtszószt, hanem főztem hozzá! :) De nagyon finom! :)

494
csirkemáj 50 dkg
gomba 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
köménymag 0.25 teáskanál
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
burgonya 80 dkg
2 csipet
víz 3 l
sajtszósz 30 g
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 1 ek