Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás csirkemájkrém (5.)

Gombás csirkemájkrém (5.)
Gombás csirkemájkrém (5.)
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Márton napi libavacsorára kaptam meghívást egy kedves barátomtól. A menü része volt a bőséges adag tartalmas húsleves is. Egy baj volt csak vele: a máj benne elég szárazra és keményre főtt meg. A maradékot (2 adagot) hazavittem, a levest lefagyasztottam, viszont a májat ily módon mentettem meg. Szerintem megérte.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Én tökmagos rozskenyeret pirítottam, arra kentem, és zöldségekkel fogyasztottam.
Ha különleges ízre vágysz, vendégváró előételnek vagy csak szimplán uzsira is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megmossuk, és feldaraboljuk (nagyobb darabokra, úgyis botmixerrel kell majd pürésíteni).
  2. Egy kevés olívaolajon megpároljuk, megsózzuk, megszórjuk ízlés szerint majorannával.
  3. Belenyomjuk a fokhagymát.
  4. A májat néhány perc alatt megfőzzük, vagy levesből kivesszük erre a célra.
  5. Feldaraboljuk, majd hozzáöntjük a gombához, és egy arra alkalmas tálban botmixerrel összedolgozzuk.
  6. Hozzáadjuk a mustárt és a majonézt.
  7. Egy éjszakára, ha ki tudjuk várni, a hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 982
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

házi májkrém, gombás házi készítés csirkemákrém

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Fri, 2010-12-10 19:28

Kedves Puszi!
Ez nagyon jól hangzik,nekem való,imádom a májasos,májkrémes össze kencét:)
Receptkönyvbe tárolva,el fogom készíteni:)
Üdv.:Zsuzsi

Puzsi
Puzsi / Puzsi Sat, 2010-12-11 19:13

Kedves Zsuzsi!

Ez a célom itt, ezen az oldalon, hogy ötleteket adjak és kapjak :)
örülök, hogy felkeltette az érdeklődésedet, és izgatottan várom a visszajelzésedet, hogy ízlett!

Üdv, Puzsi

szneki
Szneki / szneki Sat, 2010-12-11 22:51

Bocsi most veszem észre hogy Puszinak szólítottalak közben meg Puzsi vagy:)
Visszajelzek ha elkészítettem,mindenképp!

Üdv.minden jót:Zsuzsi

Puzsi
Puzsi / Puzsi Sun, 2010-12-12 11:58

:)
Semmi gond, az is aranyos....egyéb iránt én is Zsuzsi vagyok, a Puzsi pedig a vezetéknevem kezdő betűje és a Zsuzsi keresztezéséből adódott egy kedves ismerősöm által ! :)
Szép napot és jó étvágyat!!!

Puzsi

192
gomba 10 dkg
csirkemáj 2 db
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
majoranna 0 ízlés szerint
mustár 1 tk
majonéz 1 ek