Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás csirkepaprikás ahogy Károly készíti

Gombás csirkepaprikás ahogy Károly készíti
Gombás csirkepaprikás ahogy Károly készíti
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkepaprikás sok más társával együtt meghatározó tagja a magyar konyhának. Gombával gazdagítva, nokedlivel tálalva kitűnő vasárnapi ebéd.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és tovább pároljuk.
  2. Közben előkészítjük a combokat. A bőrt lenyúzzuk róla, és félbevágjuk.
  3. Amikor a gomba zsírjára sült, megszórjuk pirospaprikával és borssal. Hozzáadjuk a húst, felöntjük 5 dl vízzel, sózzuk, és a hús puhulásáig főzzük. Néha óvatosan megkeverjük.
  4. A végén a tejfölt és a keményítőt simára keverjük a paprikásból mert lével, majd visszaöntjük. Óvatosan elkeverjük, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 761
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás csirkepörkölt tejfölösen, tejfölös csirkepörkölt combból, csirkepaprikás gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

500
csirkecomb 1 kg
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
sertészsír 2 ek
fűszerpaprika 1 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 5 dl