Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás csirkepaprikás tejfölösen

Gombás csirkepaprikás tejfölösen
Gombás csirkepaprikás tejfölösen
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a szaftos tejszínes, tejfölös ételeket. Ha időhiányban szenvedsz, tálalj hozzá főtt tésztát /orsó, szarvacska/.

hozzávalók / 4 adag

csirkepaprikás

galuska

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajban a finomra vágott vöröshagymát egy kissé megfonnyasztjuk, majd belekeverjük a csíkokra vágott bacon szalonnát.
  2. Ha a szalonna üveges, beleszórjuk a pirospaprikát, kockára vágott paradicsomot, paprikát, zúzott fokhagymát, és felengedjük a csontlével.
  3. Rátesszük a csirkecombokat, fűszerezzük, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ha félig puha, beletesszük a szeletekre vágott gombát, és addig pároljuk, amíg teljesen meg nem puhul a hús.
  4. Behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, felforraljuk, és szükség szerint ízesítjük.                                                            
  5. Galuska: A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a lisztet, fűszereket, tejet, és 10 percig pihentetjük. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és kifőzzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 639
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillagánizs

Mióta szakács: 2012.05.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bakonyi csirkecomb, tejfölös csirke gombával, gombás csirkepörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1427
csirkecomb 8 db
csiperkegomba 500 g
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
bacon 6 szelet
paprika 2 db
paradicsom 2 db
fűszerpaprika 3 teáskanál
babérlevél 3 db
ételízesítő 1 ek
cukor 1 csipet
köménymag 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
tejföl 3.5 dl
finomliszt 2 csapott ek
napraforgó olaj 3 ek
csontlé 0.5 dl
tojás 5 db
finomliszt 250 g
rétesliszt 130 g
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
ételízesítő 1 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
tej 2 dl