Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-csirkés papardelle

Gombás-csirkés papardelle
Gombás-csirkés papardelle
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek a vadkovásszal tésztát gyúrni. Így a mai napra ezt az alapot találtam ki hozzá.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Gombás-csirkés alaphoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kovászhoz adunk kb. 1/2 dl langyos vizet és 2 ek lisztet. Jól elkeverjük, és hagyjuk egy kicsit pihenni.
  2. A lisztet egy tálba tesszük a többi hozzávalóval, és a kovásszal közepesen kemény, sima tésztává gyúrjuk (vizet vagy lisztet szükség szerint adhatunk hozzá).
  3. Letakarva 30 percet pihentetjük.
  4. Közben elkészítjük a gombás-csirkés alapot. A csirkét vékony szeletekre vágjuk, és félretesszük.
  5. Egy nagy lábosban (amibe majd a tésztát is tesszük) pici olajon kisütjük a szalonnát. Rádobjuk a fokhagymát és a csirkét, megsütjük. 
  6. Kivesszük egy tálba, és a visszamaradt zsiradékon a gombát is megsütjük, hozzáadjuk a bort, és elpárologtatjuk a keletkezett levet.
  7. Visszatesszük a csirkés szalonnát a gombához, és jól befűszerezzük. Az egészet félretesszük.
  8. A pihentetett tésztánkat annyi részre osztjuk, ahogy nekünk kényelmes a kinyújtása. (Én 8 részre osztom, mert kisebb korongokat nyújtok, nekem úgy könnyebb.)
  9. Kinyújtjuk, és 1,5x1,5 cm-es csíkokra vágjuk. 
  10. Forrásba lévő vízbe dobjuk, és kb. 2-3 percig főzzük. 
  11. Rászedjük a csirkés-gombás alapra, és jól elkeverjük. 
  12. Parmezán sajttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 184
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

gombás-csirkés papardelle vadkovásszal gyúrt tésztával, gombás tészta, kovászos tészta, csirkés tészta gombával és szalonnával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-10-03 01:31

Szerintem barmivel, en mar turostesztanak is hasznaltam, de makos, vagy dios is finom. Tulajdonkepen olyan mint a rendes gyurt teszta, csak sokkal finomabb. Ha szeretsz tesztat gyurni, akkor hasznalhatod a kovaszt mindig. Legalabb mindig fogy a kovasz, mivel nem mindig sutunk kenyeret, es a napi etetesnel sok kovasz gyulik ossze. Ezert sokan elajandekozzak, vagy kidobjak, amit en nem szeretek (mar kidobni gondoltam). Probald csak meg nyugodtan!
Puszi: Vera

Csukamama
Csukamama / Csukamama Fri, 2013-10-04 18:52

Kifogom próbálni, ha lesz kovászom, mert most kezdtem el etetni. Egyszer sajnos már nekem is kikellet dobni, mert elutaztam az Ildikóhoz és tönkre ment. Most jut eszembe, hogy megint megyek hozzá október végén. Majd viszem magammal.:)
Puszi Angéla

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-09-02 11:44

Irtó jó a recept Csuki, és a fotót is jól kattintottad! GUSZTA! Ebben az ételben minden van, amit szeretek...:)))puszillak, Tormi :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-08-31 08:01

Koszonom a dicseretet Kedves Piroska! Turelmunk ahhoz van amihez kedvunk is van!!!:))
Kellemes hetveget Neked, Puszi, Veronika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-08-31 07:07

Nagyon ügyes vagy Veronika, csodálom a türelmedet, hogy magad készíted a tésztát a finomságaidhoz. Szeretném én is kipróbálni, ha egy kicsit több időm lesz meg is teszem. Köszi a receptet. Puszi: Piroska

504
kovász 20 dkg
tönkölybúza liszt 3 bögre
tojás 2 db
1 kávéskanál
gomba 20 dkg
csirke alsócomb 4 db
bacon 2 szelet
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek
1.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1.5 kk
vörösbor 1.5 dl