Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás cukkinikrémleves

Gombás cukkinikrémleves
Gombás cukkinikrémleves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vasárnapi szokványos rántott hús mellé szerettem volna (annyira neeem:-D) kirántani a gombát és a cukkinit, de siettünk.
A képen látható, hol is lehettem, hova siettem. Ezért megmaradtak a zöldségek.
A gombalevest szeretjük, a cukkini gondoltam, nem ronthatja el. Hát nem!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük elő a hozzávalókat, mossuk meg a zöldségeket, hámozzuk meg a cukkinit.
  2. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  3. A gombát és a cukkinit apróra vágjuk.
  4. Ha a hagyma elkészült, dobjuk rá a zöldségeket sózzuk, borsozzuk.
  5. A fokhagymát reszeljük rá.
  6. Kevergetve pirítsuk meg a zöldségeket, majd szórjuk rá a pirospaprikát, és azonnal öntsük fel kb. 2 és fél liter vízzel.
  7. Ha a gomba megpuhult, a cukkini teljesen szétfőtt, a tejszínt a liszttel keverjük simára, és habarjuk be vele a levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 071
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

mislenbaba

Mióta szakács: 2010.07.02.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes cukkinileves gombával, cukkinis-gombás krémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

284
cukkini 1 kg
gomba 50 dkg
főzőtejszín 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 1 teáskanál
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 2.5 l