Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás cukkinis fasírt nyers céklasalátával

Gombás cukkinis fasírt nyers céklasalátával
Gombás cukkinis fasírt nyers céklasalátával
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket várunk szilveszterre? Netán van köztük vegetáriánus? Ennek tuti örülni fog mindenki! Még több gombarecept itt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük a nyers gombát és a cukkinit. Egy szűrőtálba tesszük, lecsepegtetjük, és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy keverőtálba tesszük a gombás-cukkinis masszát, és hozzáadjuk a tojást, a fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Amennyiben szeretnénk, hogy pikánsabb legyen, chilipaprikával is megbolondíthatjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy gyúrható massza legyen belőle.
  2. Kis gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, hogy ne essen szét a sütésnél. Felhevített olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. A nyers céklát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Salátaöntetet készítünk: citromlevet, olívaolajat, pici sót és apróra vágott friss kaprot (télen gyorsfagyasztott kapor is nagyon jó erre a célra) összekeverünk, és beleforgatjuk a nyers reszelt céklát. A frissen kisült gombafasírtot ezzel a salátával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 682
elküldve: 1
receptkönyvben: 172
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vegán golyó céklasalátával, zöldségfasírt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

382
csiperkegomba 500 g
cukkini 1 kis db
tojás 1 db
fokhagyma 2 gerezd
zsemlemorzsa 125 g
cékla 2 kis db
kapor 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 1 dl