Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-cukkinis-tárkonyos csirkenyársak

Gombás-cukkinis-tárkonyos csirkenyársak
Gombás-cukkinis-tárkonyos csirkenyársak
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi, baráti kerti grillezéshez ajánljuk az alábbiakat:
A parázs izzon, és már ne lángoljon! 
Füstölt húsárut, mint pl. a sonka, lehetőleg ne grillezzünk, mert a magas hő hatására rákkeltő nitrozamin vegyületek keletkeznek! 
A sovány hús az erős hő hatására kiszárad, és rágós lesz. 
Ne sózzuk meg soha grillezés előtt a húst, mert az nedvességet von el a húsból.
Marinád használatával a hús különösen aromás és puha lesz.
A megszenesedett húst vágjuk le az értékes többitől, mert policiklikus aromás szénhidrogéneket tartalmaz.
A hússzeleteket csak egyszer forgassuk meg, mert különben sok levet vesztenek.
Amennyiben alufóliát használunk, a matt fele nézzen a parázs felé!

hozzávalók / 4 adag

A nyárshoz

A páchoz

A díszítéshez

ajánlat

Nyársakat készíthetünk halból, bárányból, sertésből, sőt a tenger gyümölcseiből is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, félbevágjuk, hártyáit leszedjük, kifilézzük. Felitatjuk róla a nedvességet, majd hosszanti irányban 2 cm vastag csíkokra vágjuk, majd 2x2 cm-es kockára vágjuk.

Pácot készítünk:


  1. A kis csokor tárkonyt nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a 4 ek étolajat, 1 mk kifacsart citromlevet, 1 ek provance-i fűszerkeveréket.
  2. A felkockázott húst egy nylonzacskóba tesszük, ráöntjük a páclevet. A nylonzacskó száját befogva a húsokat jól átforgatjuk a pácban, majd 1 éjszakára a hűtőben hagyjuk. 
  3. Másnap grillezés előtt 1db kisebb cukkinit megmosunk, felkockázunk, a gombafejeket megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk, a húsos szalonnát 2x2-es kockára daraboljuk fel.

Majd elkészítjük a nyársakat:


  1. A csirkemellkockákat a páclétől lecsepegtetjük. (Általában grillezéshez nem nagyon használunk olajos pácot, mert a lecsöpögő olaj az izzó parazsat begyújtja.)
  2. A hurkapálcára húzzuk a szalonnakockát, csirkemellkockát, utána a cukkinikockát, majd a gombakockát, és ismételjük újra. (Aki szereti, hagymakarikát is húzhat a szalonnakocka után.) 
  3. Forróra melegítjük a grillezőt, megolajozzuk a rostélyát, és rátesszük a nyársakat.
  4. A nyársak tetejére kezdetben 1-2 percig alufóliát teszünk, majd 2-3 percenként megforgatjuk, hogy mindkét oldalról átsüljenek. Akkor jó a nyárs, amikor a húsok kifehérednek.
  5. Ízesítjük, só, bors.
  6. Tálra tesszük, megszórjuk sóval, borssal, és rizzsel, parázsban sült burgonyával tálaljuk.
  7. Citromnegyedekkel, citromfűbóbitával díszítjük.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 945
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

cukkinis-gombás-szalonnás csirkenyársak

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1440
csirkemell filé 70 dkg
füstölt szalonna 70 dkg
csiperkegomba 10 dkg
cukkini 1 kis db
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tárkony 1 csokor
napraforgó olaj 4 ek
citromlé 1 kk
provence-i fűszerkeverék 1 ek
citrom 2 db
citromfű 1 csokor