Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás fasírt

Gombás fasírt
Gombás fasírt
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a fasírtot, s hogy ne legyen egyhangú, ezúttal gombát is tettem bele. Finom lett.

hozzávalók / 4 adag

A fasírtkeverékhez

A sütéshez

ajánlat

Majonézzel, zöldséggel, friss kenyérrel ettük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtakarított hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felaprított gombát, sózzuk, s fedő alatt addig pároljuk, míg elfő a leve. Ha kissé hűlt, apróra vágjuk.
  2. A kenyeret beáztatjuk.
  3. A darált húst, a gombát, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, sót, borsot, a préselt fokhagymát, a kifacsart kenyeret összekeverjük. 
  4. Ha lágy lenne, zsemlemorzsát teszünk hozzá.
  5. Gombócokat formálunk a masszából, s ujjnyi olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 24 016
elküldve: 1
receptkönyvben: 169
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fasírt gombával, gombás húspogácsák

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2015-06-21 11:38

Nézegettem egy ideje ezt a receptet, most kerül rá sor. Még gazdagítottam egy evőkanál mustárral és p.paprikával. Ez is jó ebben a receptben, hogy sok mindent elbír! Tökfőzelékkel finom volt!

652
csiperkegomba 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 4 ek
darált sertéshús 40 dkg
tojás 3 db
kenyér 3 szelet
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
napraforgó olaj 1 dl