Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-fetás bulgur

Gombás-fetás bulgur
Gombás-fetás bulgur
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tavaly őszi Stahl magazinban találtam a recept forrását, kicsit alakítottam rajta, ugyanis mi "egytálételként" ettük, míg Stahl köretként ajánlotta.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bulgurt leforrázzuk a vízzel, lefedjük, és állni hagyjuk.
  2. Közben a gombát felszeleteljük, és vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Az újhagymát felkarikázzuk, a fetát felkockázzuk.
  4. Ha a gomba megpárolódott, és a bulgur is magába szívta az összes vizet, összekeverjük az alapanyagokat, ízesítjük korianderrel, és már tálalhatunk is!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 24 265
elküldve: 5
receptkönyvben: 389
elkészítve: 33/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bulgur gombával és feta sajttal, feta sajtos bulgur csiperkével, fetás bulgur gombával

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katuci70
Katuci70 Wed, 2016-03-30 20:42

Kedves Panno!
Kezdő bulgur-készítő vagyok! Párszor főztem már, mindig betartva a felhasználási javaslatot, de minden esetben kissé kemény maradt az állaga. Kezdem gondolni, hogy esetleg ez a jó? Vagy olyan puhának kell lennie, mint a rizsnek? Köszönöm a válaszod! :D

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Wed, 2016-03-30 21:25

Kedves Katuci70!
A bulgur (legalábbis amikkel eddig dolgom volt) alapvetően fogkeményre fő, tehát sosem lesz olyan puha, mint a rizs. Bár kellő elhatározás és kitartás mellett semmi sem lehetetlen.:)
A receptben kifejezetten apró szemű bulgurt használok, amit főzni sem kell, csupán leforrázni. Így azonban kifejezetten keményebb állagot kapunk.
Remélem, tudtam kicsi eligazítást nyújtani bulgurok terén, jó főzőcskézést!

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Tue, 2017-05-23 17:36

Kedves Anna! Én is köszönöm a kimerítő válasz, a bulgur puhaságát illetően.Ma próbáltam először bulgur salátát készíteni zöldségekkel. Kicsit keményebb lett az állaga mint a rízsnek. Tudni szerettem volna, hogy a keménysége így természetes-e.Mivel a gombát nagyon szeretem a Te receptedre kattintottam és rögtön megtaláltam a választ a fel sem tett kérdésemre.Nagyon köszönöm! Legközelebb gombásan fogom elkészíteni! Üdvözlettel: Zsuzsa

Katuci70
Katuci70 Fri, 2016-04-01 18:33

Kedves Panno!
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ! :D

firstlady
firstlady Thu, 2015-03-12 20:13

Nagyon tetszik a recept. Ez lesz a holnapi ebéd, van is itthon minden hozzávaló. Addig még kitalálom, mennyi az az egy marék feta. ;-) Majd óvatosan adagolom, nehogy elsózzam vele az ételt.

S2k
S2k Tue, 2015-02-10 14:05

Szia panno ! Gombát kb. mennyi ideig és mennyi vajon kell párolni ? Honnan tudom hogy már jó ? Kezdő vagyok, eddig vajas kenyér készítésnél megállt a tudományom :) Köszi a választ!

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Tue, 2015-02-10 14:10

Kedves S2k, 1 evőkanálnyi vajnál több semmiképp sem szükségeltetik hozzá, mivel a gomba párolás közben bőségesen levet ereszt. A párolás ideje pedig ízlésfüggő. Ha roppanósan szereted, elég 10 perc, ha jó puhán, akkor több. Mindenesetre azt ajánlom, hogy kóstolgass. Azzal elrontani nem lehet.:) Jó főzőcskézést! panno

Mizoka91
Mizoka91 Sun, 2014-05-25 12:14

Kedves panno!
Még csak most ismerkedem a bulgurral, ez volt az első bulguros recept, amit elkészítettem. Nagyon-nagyon finom lett! Köszönet érte!
Üdv, Mizoka91

labagida
labagida Sun, 2014-03-09 14:38

Kedves panno, ez valami isteni - és nem utolsó sorban pofon egyszerű. :D Én egytálételként ettem, a család többi tagja köretként.
Köszönöm :)

cvalda
cvalda Tue, 2014-02-04 16:58

Jó kis recept! Ajánlom mindenkinek! Az én bulgurom valamiért nem akarta magába szívni az összes vizet, ezért egy kis főzéssel rásegítettem.