Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás gersli

Gombás gersli
Gombás gersli
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem olyan régen fedeztem fel az árpagyöngyöt, de azóta rendszeresen visszatér az asztalra. Nemcsak egészséges, de finom is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gerslit mossuk meg, lehetőség szerint áztassuk be 1-2 órára, így lerövidíthetjük a főzési idejét.
  2. A hagymát pároljuk üvegesre, szórjuk meg pirospaprikával, és adjuk hozzá a szeletelt gombát és sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt pároljuk kb. 20 percig.
  3. Ekkor adjuk hozzá a gerslit, és öntsük fel az alaplével. Lassú lángon, kb. 20 perc alatt főzzük készre.
  4. Tálalásnál szórjuk meg friss petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 10 923
elküldve: 1
receptkönyvben: 115
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Mancika

Mióta szakács: 2010.01.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gersli gombával, gombás árpa, zöldséges gersli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

njuca
njuca Wed, 2019-06-26 09:39

Egyszerű és nagyszerű. Köszönöm a receptet!

Gerda23
Gerda23 Mon, 2017-09-25 21:09

Kipróbáltam, nagyon finom lett, tökéletes könnyű vacsora! :) Köszi a receptet!

348
gersli 25 dkg
gomba 50 dkg
sárgarépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
alaplé 6 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek
0.5 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor