Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-hagymamártásos lasange

Gombás-hagymamártásos lasange
Gombás-hagymamártásos lasange
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tészta is volt itthon, gomba is volt itthon...És elkezdtem gondolkodni. Eszembe jutott a hagymamártás. Gondoltam,miért is ne próbálhatnám meg a kettőt együtt. És ...hááát.....valami mennyei kombináció lett. Talán még az segített a kitalálásban, hogy én tészát akartam enni,a szerelmem pedig gombát...:)
Nem túl bonyolult étel,Jó étvágyat kívánok hozzá!
:)

hozzávalók / 4 adag

A lasagne-hoz

A hagymamártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a gombát.Megtisztítjuk a hagymát felaprítjuk nagyobb darabokra őket. A gombát is felaprítjuk.
  2. Megcsináljuk a húsleves alaplét (én nem főzögettem,hanem egyszerűen vízforralóban forraltam vizet,majd egy kancsóban feloldottam a kockát).
  3. Elkészítjük a hagymamártást: a hagymát lábosba tesszük és olivaolajon megpuhítjuk. Amikor már kissé üveges akkor egy kanál rozsliszttel jól elkeverjük,majd mehet rá a húsleves. Hagyjuk főni, időközben lehet vízzel pótolni. Amikor a hagyma teljesen szétfő, hozzáöntjük a tejfölt, megsózzuk, megborsozzuk és félretesszük. A hagymamártásnál fontos h elég híg legyen, mivel a tésztát főzés nélkül rakjuk rá és a mártás levében fog megfőni.
  4. Megpároljuk a felaprított gombát az olivaolajon (Nem kell túl puhára, mert a sütéskor még lesz ideje szépen átfőni). A gombát se felejtsük el sóval és borssal ízesíteni.
  5. Összeállítjuk a lasange-t: Egy hőálló üvegtálba alulra a mártásból teszünk. Rá kerül a tésztalap, szárazon, majd a gomba, és így tovább szép rétegesen. A legfelső réteg mártás legyen.
  6. A tetejét díszíthetjük almával,esetleg reszelt sajttal.
  7. Betesszük a sütőbe.190 fokon, 40 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 28x18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 763
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Phoebe

Mióta szakács: 2011.03.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-hagymás rakott tészta, gombás-hagymás lasagne

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mytzee
Mytzee Tue, 2011-11-01 16:15

Tegnap elkészítettem, és bár kicsit elsóztam (szerelmes vagyok?! :) ), nagyon ízlett a családomnak, egyszerű és változatosságot hozott! Egyébként pont úgy jártam, mint Phoebe, gomba és tészta volt itthon, ezért kerestem meg a receptet! Köszönöm szépen! :)

2529
gomba 300 g
olívaolaj 1 ek
lasagne tészta 250 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 5 közepes fej
olívaolaj 1 ek
tejföl 2 dl
alaplé 4 dl
rozsliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint