Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-hagymás-tojásos sült tarja

Gombás-hagymás-tojásos sült tarja
Gombás-hagymás-tojásos sült tarja
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először apukám látta a tv-ben valamelyik csatornán ezt a receptet, és ő készítette el nekünk. Annyira finom lett, hogy azóta már többször is az asztalra került.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A húst bármilyen, nekünk tetsző fűszerrel ízesíthetjük. Ilyen esetben én jobban szeretek konzerv vagy üveges gombát használni, mert kevesebb víz sül ki belőle, mint a nyersből, és nem esik annyira össze. Legutóbb rizst és sült burgonyát készítettünk hozzá. Elég szaftos husi lesz belőle. :-)  

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a húst, felszeleteljük. Ha tarját készítünk, akkor kissé kiklopfoljuk. Beszórjuk fűszerkeverékkel, sóval, borssal.
  2. A húsokat hirtelen pár perc alatt elősütjük olajban.
  3. Meghámozzuk a hagymát, felkarikázzuk, és azt is kis olajon megpároljuk.
  4. Egy tepsibe fektetjük az elősütött húsokat.
  5. A húsok közötti résekbe tesszük a hagymát, rá a gombát, tejfölt, reszelt sajtot.
  6. A húsok tetejére 1-1 tojást ütünk.
  7. Pici sóval megszórjuk a tojások tetejét.
  8. Kevés, kb. 1 dl vizet öntünk a hús alá. Lefedjük fóliával, és a sütőbe tesszük.
  9. 180 fokon sütjük kb 40 percig, aztán fólia nélkül még 15 percig, hogy a sajt megpiruljon. (A sütési idő a hústól függ. A csirkemell hamarabb elkészül, mint a tarja.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 870
elküldve: 23
receptkönyvben: 376
elkészítve: 24/33
Facebookon megjelent: -

szakács

dombinori

Mióta szakács: 2012.01.28.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tojásos sajtos gombás sült hús, gombás-hagymás sertéstarja, sertéstarja tojással és gombával sütve

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bertapiri
bertapiri Tue, 2015-01-20 20:47

Érdeklődöm, hogy a tojás ennyi idő alatt nem fog nagyon megsülni??? Nagyon jónak tűnik a recept, csak ez az egy aggaszt. Köszi a választ előre is.

dombinori
dombinori / dombinori Wed, 2015-01-21 10:21

Kedves bertapiri,

Fólia alatt kell sütni, csak az utolsó 15 percben kell levenni. Nem fog megégni vagy túlsülni a tojás. Pont olyan lesz, mint a képen. :-) Remélem ízleni fog, ez az egyik kedvencünk.
Üdv, Nóri

rikava
rikava Sat, 2014-11-08 12:55

Elkészítettem.és isteni finom volt. Most tarjával csináltam,de legközelebb csirkemell filéből fogom. Köszönöm a receptet.

dombinori
dombinori / dombinori Mon, 2014-11-10 09:39

Kedves rikava,
Örülök, hogy ízlett! :-) Biztosan finom lesz csirkemellel is. Sőt én azzal jobban szeretem.
üdv,
dombinori

D_adri
D_adri Sun, 2014-04-06 18:33

Én is elkészítettem a múlt héten, karaj volt az alap husi. Köszönöm az ötletet Nóri!
Jól sikerült mindenki szerint aki evett belőle. :-)

fcsaba63
fcsaba63 Fri, 2014-01-24 19:59

Köszönet a receptért, elkészítettük és istenien sikerült. :)

dombinori
dombinori / dombinori Fri, 2014-01-24 21:59

Szia fcsaba63,

Örülök, hogy ízlett. Pont ma gondolkodtam rajta, hogy vasárnap nálunk is ez lesz az ebéd. :-)

Nóri

libaláb
libaláb Mon, 2013-01-14 22:08

Nagyon megörültem ennek a receptnek, mert tökéletesen beleillik a fogyókúrámba, aztán a végeredmény még a vártnál is finomabb lett. Biztos, hogy hetente-kéthetente ez lesz a vacsoránk :)

dombinori
dombinori / dombinori Tue, 2013-01-15 10:00

Szia libaláb,

Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket! Én is eléggé rákattantam. :-)
Üdv,
Nóri

dombinori
dombinori / dombinori Fri, 2013-01-04 11:47

Szia Éva-Anyóca,

Remélem ízleni fog. Érdekes módon a húst én sem kívánom most annyira. Hehehe :-)

Üdv,
Nóri

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-04 11:40

Kissé pihentetve a hús pár napig,( karácsony és szilveszter miatt ), de ez is besorolva az elkészítendő finomságok közé, köszönöm szépen.:-O
Éva-Anyóca

986
sertéstarja 1.5 kg
gombakonzerv 50 dkg
vöröshagyma 3 nagy fej
tejföl 450 g
tojás 12 db
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
víz 1 dl
napraforgó olaj 0.5 dl