Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva

Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva
Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régen találtam ezt a receptet, de mindig úgy gondoltam, hogy macerás elkészíteni.
Aztán mégis rászántam magam, és meglepődtem, hogy milyen gyorsan kész lett. Sokáig tartott most ide leírni is, de szerintem ennyi idő alatt el is készül.
 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Finom és laktatós főétel!
Tipp:
Én Lidl-ben vásárolt Toppó Réteslapot használok -szójamentes, a margarin nálunk Liga margarin, de ha valaki tojásra érzékeny, a tetejét margarinnal is megkenheti, a tésztában ugyanis nincsen tojás sem. 6 db réteslap van egy csomagban, tehát két rétes lesz belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combot kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát szintén.
  2. Az olajon üvegesre fonnyasztjuk a vöröshagymát, a húst ráöntjük, és kevés sóval fehéredésig pirítjuk.
  3. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, és a borssal együtt a húst ízesítjük vele. Kb. 2 dl vízzel felengedjük a ragut.
  4. Lassú tűzön pároljuk, kb. 30 perc után hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát, a vizet pótoljuk, ha szükséges.
  5. A petrezselyemzöldet apróra összevágjuk, és a raguhoz adjuk /utolsó ízesítés: só, bors/.
  6. A ragut hűlni hagyjuk, szűrőtálba öntjük, hogy a szaft lecsepeghessen.
  7. Előkészítjük a rétestésztát.
  8. Egy réteshez 3 db réteslapot használunk. A lapok közét margarinnal kikenjük, az első és a második lap közé zsemlemorzsát szórunk.
  9. A ragut a tésztára helyezzük, és konyharuha segítségével feltekerjük, tetejét tojássárgájával megkenjük.
  10. Előmelegített sütőben készre sütjük /kb. 10-15 perc/.
  11. Hagyjuk hűlni, úgy szebben szeletelhető- a megmaradt szafttal meglocsoljuk tálaláskor /a szaft sűríthető tejszínnel-tejföllel/.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 917
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: rétes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gombás-húsos raguval töltött rétes, sós rétes gombás hússal, gombás-húsos rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

546
sertéscomb 1 kg
gomba 250 g
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
réteslap 2 csomag
margarin 2 ek
tojássárgája 1 db
zsemlemorzsa 1 ek