Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás húspogácsa Salamon Csillától

Gombás húspogácsa Salamon Csillától
Gombás húspogácsa Salamon Csillától
75 perc / előkészület: 35 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rolád formában is el lehet készíteni. Próbáltam egy kis nyár hangulatot varázsolni.

hozzávalók / 4 adag

Húspogácsához

Körethez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, kevés sóval meghintjük, és pároljuk.
  2. Kenyeret vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk. Belekeverjük a tojást, gombás hagymát, zsemlemorzsát, sajtot. Meghintjük sóval, borssal és fűszerpaprikával.
  3. Gombócokat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.
  4. Krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, leszűrjük, és a tejföllel simára keverjük.
  5. Egy tányér két oldalára kör alakban krumplipürét halmozunk, közepébe teszünk egy-egy gombócot. Krumplit olívabogyó karikákkal díszítjük.
  6. Virágunk szára zöldpaprika szelet.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 195
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás fasírt krumplipürével, húspogácsa gombásan burgonyapürével, gombás sajtos fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

707
darált sertéshús 50 dkg
gomba 20 dkg
sajt 10 dkg
tojás 1 db
kenyér 2 szelet
vöröshagyma 1 közepes db
zsemlemorzsa 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
burgonya 100 dkg
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
zöldpaprika 1 közepes db
olajbogyó 2 db
petrezselyem 0 ízlés szerint