Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás kagylótészta

Gombás kagylótészta
Gombás kagylótészta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen gombával készíthetjük, a legfinomabb rókagombával. Sajnos az még nálunk nincs.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

 

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a kápiát apróra vágjuk és az olajon elődinszteljük. A megtisztított gombát a szárával együtt szeleteljük, a hagymához adjuk, fűszerezzük és a saját levében roppanósra pároljuk. Ezalatt sós vízben megfőzzük a tésztát és leszűrjük.
  2. Amikor a gomba leve elfőtt megszórjuk a liszttel, elkavarjuk, hozzáadjuk a tejet, ezzel is simára dolgozzuk. 3-4 perc után levesszük a lángról, hozzáadjuk a tejfölt, a petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. Kiolajozott tűzálló tálba tesszük a leszűrt tészta felét, a tészta másik felét újra félbeosztjuk, az egyik részt beleforgatjuk a gombás masszába, ezt is beletöltjük a tálba.
  3. A maradék tésztára ráreszeljük a sajtot, összevegyítjük és befedjük vele a gombát. 
  4. A sütőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 122
elküldve: 28
receptkönyvben: 744
elkészítve: 21/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csiperkegombás-tejfölös tészta, fűszeres-gombás tészta, kagylótészta sajttal és gombával

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Wed, 2016-10-05 17:45

meggazdagítottam kis házi pirított sonkával. kiváncsi vagyok, milyen lesz :D köszi!

E.D.
E.D. Wed, 2012-09-19 17:37

Koszonom szepen a receptet. Eppen most van a sutoben :). Annyi elteressel keszitettem, hogy nem feleztem a tesztat hanem az egeszbe belekevertem a gombas szoszt. Termeszetesen mar megkostoltam es nagyon finom !!!!!!!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-09-20 10:10

Semmit nem von le az értékéből, ha az egészet összekeverted, én is szoktam úgy készíteni amikor sietek. Jó étvágyat hozzá. Piroska

Zita Ume
Zita Ume Wed, 2012-09-12 15:59

írtad, hogy szükséges 1 db kápia paprika, de a receptbe nem említed mikor teszed bele?...a képen látom ahogyan piroslik, de szeretném tudni, hogy ezt is pirítom, vagy csak a tejföllel, fokhagymával együtt hozzáadom?? Egyébként nagyon jól hangzik, meg is csinálom!! :)

Vecsi
Vecsi Sat, 2012-09-08 06:55

Kedves Piroska!!!
Nagyon finom lett a tészta!Már párszor elkészítettem,most pici csirkehúst is adtam hozzá,sok zöldfűszerrel,imádjuk a receptjeidet!!!!Terike

almamag
almamag Fri, 2012-09-07 18:31

Na,nekem ez a vega kaja nagyon bejön! Gomba,tészta, tejföl, sajt.... Imádom a receptjeidet! Ezt is mentettem! Köszönöm!!!! Ili

almamag
almamag Sat, 2012-09-08 07:48

Piroska! Ne szerénykedj! A receptjeid a legszuperebb kategóriába tartoznak!! Nekem nagyon bejönnek! Neked is szép hétvégét és várom a többi finomságot! Üdvözlettel: Ili

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-09-08 13:08

Kedves Ili! Nagyon szépen köszönöm. Érkezik a következő receptem. Ma estére van időzítve. Piroska

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2012-05-15 13:30

Piroskám ! BENCE sajnos hasfájós, sokat sír, 2,5 óránként éhes,egyébként jól van köszönöm !
DORKA imádja, símogatja, puszilgatja, nagyon oda kell figyelni !
A kajára visszatérve, sokszor nagyszerűek az egyszerű receptek is !
Szükség van rájuk.Puszi: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-05-13 16:08

Köszönöm szépen Éva. Most rám is fér egy kis pihenés. Most vonult el a család, a fiam szülinapját ünnepeltük. Sok finomságot főztem, csak fotózni nem volt idő, de majd máskor. Üdvözlettel: Piroska.

860
kagylótészta 40 dkg
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
kápia paprika 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
finomliszt 2 púpozott ek
tej 2 dl
tejföl 2 dl
sajt 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl