Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás káposztaleves

Gombás káposztaleves
Gombás káposztaleves
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten egy gombász csoportban találtam kicsit egyszerűbbet, de abból jött az ötlet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

5 dkg szárított vargányával készítettem,  de bármilyen gombával nagyon finom, tartalmas levest kapunk. Diétázóknak kifejezetten ajánlom, mivel kevés szénhidrát van benne.

A szárított gombát beáztattam egy órával a főzés előtt és szitában jól átmostam folyó vízzel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát és a gombát feltesszük főni a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, köményt, mustármagot és a csípős paprikakrémet /elhagyható/.
  2. Mikor megfő, a tejfölből és lisztből kevés őrölt pirospaprikával habarást készítünk.
  3. Behabarjuk a levest, majd beleöntjük a paradicsomlét, összeforraljuk és tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 455
elküldve: 3
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pezo

Mióta szakács: 2009.12.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

káposztaleves gombával, fűszeres káposztaleves, paradicsomos káposztaleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pezo
pezo / Pezo Wed, 2016-11-02 20:52

Köszönöm a dicséretet. Én is sok receptet a saját ízlésünknek megfelelő módon ízesítek.

Cemona
Cemona Wed, 2016-11-02 18:51

Vegetáriánus káposztalevest kerestem, köszönöm a receptet, kisebb módosításokkal elkészítettem (kihagyva a csípőset és a paradicsomlét), nagyon finom lett! :)

155
savanyú káposzta 40 dkg
vargánya gomba 40 dkg
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
paradicsomlé 1 dl
víz 1.5 l
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
csípős paprikakrém 1 késhegynyi
köménymag 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
mustármag 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kk