Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás karfiolleves

Gombás karfiolleves
Gombás karfiolleves
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban csak én szeretem a gombalevest, ezért egy kis rafinériával oldom meg, hogy néha kerüljön belőle az asztalra.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított zöldségeket ízlés szerint felaprózzuk.
  2. Egy fazékban olajat hevítünk, ebben kissé megdinszteljük a répát és a zellert. Megszórjuk a liszttel, pár percig kevergetjük. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, és nyakon öntjük hideg vízzel. Beledobjuk az egész hagymát, paradicsomot, paprikát, ételízesítőt, sót.
  3. Tegyük vissza a tűzre, és kevergessük sűrűn, öntsünk hozzá meleg vizet. Főzzük fel, majd adjuk hozzá a rózsákra szedett karfiolt. Ellenőrizzük az ízlésünknek megfelelő só tartalmat. 5 perc múlva a gombát is helyezzük a levesbe. Ne főzzük szét a karfiolt!
  4. Utolsónak a borsot és az aprított petrezselymet adjuk hozzá.
  5. Tálalásnál kínálhatunk tejfölt.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 615
elküldve: 4
receptkönyvben: 89
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Odzsi

Mióta szakács: 2013.10.27.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolleves gombával, karfiolleves gombával gazdagítva, karfiolleves gombásan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

53
karfiol 1 kis db
gomba 15 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehér hagyma 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
zeller 5 dkg
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
víz 3 l