Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-karfiolos tészta

Gombás-karfiolos tészta
Gombás-karfiolos tészta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos tejszínes gombás tészta még zöldségesebb változata. Nagyon gyorsan elkészül, és persze nagyon könnyen!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró kockára vágott kolozsvári szalonnát ropogósra pirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát.
  2. Közben a karfiolt külön edényben vagy gőzpárolóban félpuhára pároljuk.
  3. A lisztből, tejszínből, kevés vízzel habarást készítünk.
  4. A karfiolt hozzáadjuk a gombához, és behabarjuk, majd 3-4 percig főzzük, végül petrezselyemmel fűszerezzük.
  5. Ízlés szerint bármilyen házi vagy friss tésztával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 044
elküldve: 5
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

755
csiperkegomba 600 g
karfiol 400 g
kolozsvári szalonna 150 g
főzőtejszín 200 ml
finomliszt 2 ek
víz 2 dl
petrezselyem 1 csokor
tészta 400 g